Hirdetés

Samsung Univerzum: A Samsung böngészője nem csak a cég telefonjaira ajánlható

A 13.0-s verzió nemrég jött ki, tele van hasznos funkciókkal és nem csak Samsung telefonokra telepíthető.

Nemrég összeszedtük azokat az alkalmazásokat, amelyeket egy Galaxy telefonra érdemes telepíteni, ezek között már helyet kapott a gyártó saját böngészője, amelynek a hivatalos neve Samsung Internet Browser. Most épp a 13-as verziószámnál járunk, a közelmúltban érkezett a frissítés, ami kimondottan sok és hasznos aprósággal bővítette a funkcionalitást. Abban is volt egyetértés a szerkesztőség berkein belül, hogy még azoknak is érdemes lehet kipróbálni a Samsung megoldását, akik más márkájú telefont használnak, ennek ugyanis nincsen semmi akadálya.

[+]

Az Internet Browser 13 az alábbi fejlesztésekkel okosodott a Samsung kommunikációja alapján:

  • A potenciálisan kártékony weboldalakra való figyelmeztetés felugró ablakban
  • Titkos mód, ami automatikusan törli a böngészési előzményeket
  • Elrejthető az állapotsor, hogy nagyobb legyen a böngészési terület
  • A teljes képernyős videók lejátszása koppintással szüneteltethető
  • Egyszerűbben szerkeszthetők a könyvjelzők címei

Ez a lista azonban csak azokat az elemeket tartalmazza, ami a végfelhasználók számára legfontosabb változásokat jelenti, noha a háttérben egy csomó egyéb dolog is történt. Ebből a leglényegesebb, hogy az alap engine Chromium az eddigi 79-es verziószámról a 83-asra frissült, ami egy csomó API frissítését is jelenti, plusz a fejlesztők számára a Samsung megnyitotta a lehetőséget arra, hogy bővítményeket készítsenek a böngészőhöz. Van már lehetőség arra, hogy webes alkalmazások a telefonon levő alkalmazásoknak fájlokat küldjenek, a Samsung pedig további API kiegészítőket is kínál a fejlesztőknek, mint amilyen a Proxy, a History, a Cookies és a webRequest.

[+]

A Samsung Internet Browser már régóta ismeri a sötét módot is, ezt mostantól az extra kontraszttal együtt is lehet használni, hogy úgy legyenek láthatóbbak a tartalmak, hogy közben a szemkímélő árnyalat is megmarad. Nyilván vannak grafikai módosítások, a 13-as verziót már úgy rajzolták át, hogy jobban illeszkedjen a folyamatosan érkező One UI 3.0 látványvilágához.

[+]

Az eddig megszokott opciók is megmaradtak, állítható a betűméret, már most is van néhány bővítmény, mint amilyen a beépített fordító, lehet kérni asztali nézetet, van direkt nyomtatási és PDF exportálási opció, megválasztható az alapértelmezett kereső és persze lehet szinkronizálni az adatainkat a Samsung Cloud fiókunkkal. A kedvenc könyvjelzőinket pedig egy mozdulattal importálhatjuk a Google fiókunkból. A böngésző általános sebességével eddig sem volt gond, ráadásul rengeteg oldalt lehet egymás mellé és egymásra megnyitni (68-nál állt meg nálam a számláló, de csak mert meguntam), szóval nem véletlen, hogy a Samsung Internet Browser azok között is népszerű, akik nem is Samsung okostelefont használnak.

Azóta történt

Előzmények