Samsung Galaxy blog: Bemutatták a Galaxy Note-ot

A berlini IFA kiállítás nulladik napján megrendezésre került Samsung Unpacked eseményen egy újfajta eszközt is bemutattak. Bár a Galaxy Note névre hallgató termék neve már jóval a rendezvény előtt kiszivárgott, a készüléket nem tudtuk hova tenni. A neve alapján egy, a jegyzetfüzetet kiváltó, táblagép-szerű eszközre számítottunk, de hamar kiderült, hogy többről van itt szó, a masinával ugyanis telefonálni is lehet majd; legalábbis a smartphone functionality szószerkezet erre enged következtetni.

A koreai gyártó szerint a Galaxy Note egy készülékbe zsúfolja a számunkra szükséges mobil eszközöket, befedve a telefonok és táblagépek közötti űrt. Ennek megfelelően a masina méretét is a két típus közé pozicionálták, a 178 gramm tömegű, 9,65 milliméter vastag gép egy 5,3 hüvelykes érintőképernyőt kapott. Ráadásul nem is akármilyet: a panel a HD Super AMOLED technológiával operál, amely, mint a neve is mutatja, a mezei Super AMOLED kijelző nagy felbontású társaként fogható fel. A felbontása 1280 x 800 pixeles, amely elképesztő képminőséget produkál egy ekkora képátlójú képernyőn a 285 ppi pixelsűrűségnek köszönhetően.

A masina hardveres tulajdonságaira is fény derült. A borítás alatt egy kétmagos, magonként 1,4 GHz-es órajelen ketyegő processzort kapunk, ám ennek pontos típusa még nem ismert. Emellett 1 GB RAM memóriát, egy 8 megapixeles, LED-es vakuval megtámogatott elsődleges és egy 2 megapixeles másodlagos találunk, a masinán pedig Android 2.3 fog futni, természetesen a legújabb TouchWizzel felvértezve. A modell két kivitelben lesz kapható, amelyek az adatkommunikációs képességekben térnek majd el: egy LTE és egy HSPA+ kivitellel találkozhatunk majd a boltok polcain.

A géphez egy kapacitív stylust, azaz tollat is kapunk, amely a jegyzetelés élményén és sebességén hivatott javítani. A tollat nem kell külön cipelnünk, a tárolásra a masina oldalán lévő tartó szolgál. A készüléken előre telepítve kapunk majd egy felhő alapú jegyzetalkalmazást, amely a Samsung S Memo névre hallgat. Segítségével nem csak szövegeket, hanem képeket, hangokat és videókat is rendelhetünk a bejegyzésekhez, valamint a kézírást is képes lesz felismerni. Mi nagyon várjuk a gépet, de azt még nem tudni, hogy mikor érkezik a Note, a hivatalos megjelenési dátumról még nincsen pontos információnk.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények