Galaxy blog: Galaxy R hivatalosan is

A koreai gyártó egy hivatalos sajtóközleményben erősítette meg az eddig csak pletyka szinten létező Samsung Galaxy R létezését. A Galaxy S II kistestvéreként is emlegetett telefon mind külsőleg, mind belsőleg át lett variálva a zászlóshajóhoz képest.

A Galaxy S II-ben található Exynos alkalmazásprocesszort és a hozzá tartozó Mali-400 grafikus egységet egy NVidia Tegra2 250 SoC-ra cserélték, amely egy kétmagos, magonként 1 GHz-es órajelen pörgő processzort és egy GeForce ULP GPU-t foglal magában. A telefonon az Android rendszer 2.3-as, Gingerbread művésznévre hallgató verziója fut, amelyet a koreai gyártó szokás szerint kiegészített a saját felhasználói felületével, a TouchWizzel.

A készülék kijelzőjére is fény derült, a Galaxy R egy 4,19 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 pixeles felbontású Super Clear LCD panelt kapott; ugyanezzel a technológiával operált például a Samsung Wave II is. A 125,7 x 66,7 x 9,55 milliméteres méretekkel és 131 grammos tömeggel megáldott masina érezhetően vastagabb és nehezebb lett a Galaxy S II-nél; ezt a tényt biztosan sokan örömmel konstatálják, lévén az S II sokak számára túl plasztik hatást keltett. A mobil 1 GB RAM-mal 8 GB kapacitású belső tárhellyel fog érkezni, az elsődleges kamera pedig képes lesz a 720p, azaz 1280 x 720 képpontos felbontású videók rögzítésére. Természetesen képes lesz WiFi-kapcsolatra (802.11b/g/n, DLNA és tethering támogatással), valamint a szokásos a-GPS chip, a Bluetooth-modem (3.0-ás verzió, A2DP és EDR támogatással) és HSPA-egység is megtalálható lesz a borítás alatt.

A Flash-támogatással felvértezett telefon magyarországi megjelenési dátuma még nem ismert, de reménykedésre adhat okot, hogy Svédországban már debütált a telefon, nemsokára pedig Európa nagy részére és Ázsiába is meg fog érkezni.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények