Galaxy blog: Érkezik a Galaxy S WiFi 3.6

Nemrég egy újfajta, a Galaxy famíliára nem jellemző eszközzel bővült a Samsung androidos termékvonala. A Galaxy S WiFi médialejátszókra gondolunk, melyekből egy 4 és egy 5 hüvelykes képátlóval szerelt változat is piacra került; igaz, kis hazánkban csak utóbbi kapható. Ennek megfelelően mi is kipróbáltuk Galaxy S WiFi 5 névre hallgató lejátszót, amellyel néhány apróbb hibán kívül egészen meg voltunk elégedve. A Samsung pedig nem ül sokat a babérokon, az IFA kiállításon ugyanis bejelentették a család legújabb tagját, amely a Galaxy S WiFi 3.6 névre utal.

Mint azt az elődmodelleknél is megszokhattuk, a névben szereplő szám a készülék képernyőméretére utal. Ennek megfelelően a jövevény egy 3,6 hüvelykes képátlójú TFT kijelzővel lesz szerelve, amely 320 x 480 pixeles felbontással operál, az érintéseket pedig kapacitív módon észleli. Bár a specifikációkat egyelőre balladai homály fedi, az már kiderült, hogy borítás alatt egy 1GHz-es órajelű Texas Instruments OMAP processzor fog dolgozni, az adatkommunikációt pedig a WiFi, Bluetooth és a-GPS alkotta triumvirátus jellemzi. A képalkotási képességeket egy 3 megapixeles képek lövésére alkalmas elsődleges kamera fogja ellátni, a masina előlapján pedig egy további, VGA felbontású fényképezőt találunk, amelyet elsősorban videóchatelésre lesz érdemes használni. A ketyere természetesen az Android rendszer legújabb, 2.3-as verzióját fogja futtatni, a felhasználói felületet pedig a koreai gyártó saját megoldására, a TouchWizre cserélték.

A fenti specifikációk egy, a Galaxy S WiFi 4 és 5 készülékeknél némiképp gyengébb masinát sejtetnek, a koreai gyártó ennek megfelelően az árat is lejjebb lőtte. Legalábbis az előzetes adatok alapján, a Samsung ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy Angliában mennyit fognak kóstálni az új médialejátszók. A Galaxy S WiFi 3.6 két színben (fekete és fehér) és két kivitelben lesz kapható, a modellek a belső tárhely kapacitásában fognak eltérni. A legolcsóbb kiadás 8 GB belső memóriával operál, a tervezett ára 149 angol fontra rúg, ami alig több, mint 47 ezer forint, míg a 16 GB kapacitású tárral rendelkező modell 169 fontos cédulával fog a boltok piacaira kerülni. A magyarországi premier pontos időpontja még nem ismert, Angliában október elején debütál majd a masina.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények