Részletesebb infók a Huawei Mate X3-ról

Egyre többet tudni hardverről, kijelzőkről, kameráról a holnapi bemutató előtt.

Március 23-án az elmúlt évek legnagyobb bemutatóját tarthatja meg a Huawei, hisz az előzetes információk alapján minimum négy készüléket prezentálnak majd Pekingben. Ezek között ott van a P60, a P60 Pro, az Enjoy 60, a MatePad 11 (2023) és a könyvszerűen kinyitható Mate X3. Utóbbi kapcsán úgy tudni, 6,45 hüvelykes külső OLED kijelzőt és 7,8 hüvelykre kinyitható belső OLED panelt kínál majd, utóbbi állítólag 120 Hz-es frissítésre lesz képes.

Ez lehet az első a Huawei által kínált hajlítható mobilok között, mely támogatja a vezetékmentes töltést, de mellette marad a gyors vezetékes töltés is, a 4800 mAh-s telep állítólag 66 wattot vesz majd fel. A külső kijelzőt és a hátlapot Kunlun Glass üveg védi majd, ez a Huawei saját fejlesztésű edzett kijelző üvege az amerikai Corning Gorilla Glass kiváltására, ami a Mate 50-es szériában debütált. A Huawei szerint fejlesztésük tízszer ellenállóbb az átlagos okostelefonokban található üvegekhez képest. Szintén a Mate 50-ben már a kínai vásárlók számára elérhető műholdas kommunikáció továbbfejlesztett változata is bekerülhet a Mate X3-ba.

Renderkép arról, milyen lehet a Huawei Mate X3 külseje
Renderkép arról, milyen lehet a Huawei Mate X3 külseje (forrás: The Tech Outlook) [+]

A készülékház IPX8 védelmet is magénak tudhat majd, a zsanér pedig több állásban is képes lesz nyitva maradni. A telefonban a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapka dolgozhat 4G-s hálózati korlátozással, 12 GB RAM-mal. A hátlapon köralakban elrendezve egy 50 megapixeles Sony IMX766-os szenzort hadba állító főkamera, egy IMX 351-es szenzort használó periszkópos zoomkamera, valamint egy IMX688-cal dolgozó ultraszéles kamera kap helyet. A külső kijelzőn biztosan lesz előlapi kamera, az egyelőre kérdéses, hogy a belső panelbe is lyukasztanak egyet, a kijelző alá építik be, vagy egészében elhagyják.

A hivatalos kínai bemutató március 23-án, a nemzetközi premier időpontja egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés