Könnyű és légies lett a Huawei Mate X3

Ugyanakkor vízálló, nagyobb megjelenítőkkel, akkumulátorral és töltésteljesítménnyel dolgozik, mint a konkurencia

A Huawei új hajlítható modelleje vékonyabb, könnyebb és kompaktabb, mint a konkurencia, ugyanakkor rendelkezik IPX8-as minősítéssel (ezzel a második a klubban a Z Fold4 mellett), nagyobb akkumulátorral dolgozik, nagyobb kijelzőfelületeket kínál (a Mi Mix Fold 2-t azért nem sikerült lekörözni) és magasabb töltésteljesítménnyel. A Mate X3 mindössze 239 gramm, nyitott állapotban csak 5,3 milliméter vastag, ehhez képest belefért egy 4800 mAh-s telep, amit kábelen 66 wattos teljesítménnyel, vezeték nélkül pedig 50 wattal lehet tölteni, a Huawei SuperCharge töltő pedig jár a készülékhez.

[+]

A készülék továbbra is résmentesen összecsukható, az új zsanérdizájn  pedig gyűrődésmentes belső panelt ígér, ahogy persze mindig és mindenki más is, ezt majd a gyakorlat fogja igazolni vagy cáfolni. Mindkét megjelenítő 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, kívül 6,4 hüvelykes terjedelemben (LTPO) 20,9:9-es képaránnyal és 1080 x 2504 pixeles felbontás mellett, a belső panel pedig 7,85"-es, 2224 x 2496 pixel felbontású 8:7,1-es képaránnyal. A tetszőleges szögben hajlítható kialakításhoz számos osztottképernyős szoftverfunkció jár a Harmony OS 3.1-nek köszönhetően.


[+]

Az adatkommunikációs képességek a Snapdragon 8+ Gen 1-es szettnek megfelelőek (WiFi 6, BT 5.2, LDAC, Type-C 3.1 Display Port 1.2-es támogatással, NFC), leszámítva az 5G-t, mert az továbbra sem opció, cserébe a Mate X3 kétirányú műholdas kommunikációt kínál a BeiDou rendszerén keresztül. A belső memória NM (nanoMemory) kártyával bővíthető, egyébként 256 GB az alapkiszerelés, de elérhető 1 TB-os változat is, rendszermemóriából pedig minden esetben 12 GB áll rendelkezésre.


[+]

Az sajnos nem derült ki a specifikációból és a termékoldal sem foglalkozik vele, hogy a belső szelfikamerát honnan szalajtották, de a külső egység 8 megapixelen reprodukálja az ábrázatunkat, a hátlapra pedig három szenzor került. Az 50 megapixeles, OIS-szel támogatott főkamera mellett egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű egység dolgozik, a 12 megapixeles periszkópos zoomkamera pedig ötszörös optikai zoomot biztosít ötvenszeres digitális nagyítás mellett. (A kameraképességeket pedig többek között egy kora esti, budapesti panorámával szemlélteti a gyártó a Mate X3 hivatalos kínai termékoldalán.)


[+]

A Mate X3 bőrkötésben (zöld és pezsgőszín) és homokfúvott üveg hátlappal (fehér, sötétszürke, lila) választható 672 ezer forintnak megfelelő jüanért 256 GB belső tárhellyel, 512 GB-ért már 724 ezer forintnyi helyi pénzt kell fizetni, az 1 TB-os kiszerelés pedig 827 ezer forintnyi jüanba kerül. A nagyobb (5090 mAh) teleppel szerelt Collectors Edition ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés