Renderképen egy állítólagos Lenovo ThinkPhone

A ThinkPad márka vizuális jellemzőivel újracsomagolt Motorola Edge 40 lehet a gyenge minőségű fotón.

Tíz éve, hogy a Lenovo megpróbálkozott Android alapú ThinkPad táblagéppel, a siker nem volt elsöprő, a második generáció már Windowst futtatott. Telefonos vonalon viszont a Lenovo évek óta képviselteti magát az Android világában, a PC-gyártó pedig a számítógépes berkekben bevett márkaneveket sem restelli ráaggatni mobiljaira, gondoljunk például a Legion márkanév alatt futó gaming mobilokra az ázsiai piacon. Most egy gyenge minőségű renderképet közölt a 91mobiles egy bizonyos Lenovo ThinkPhone-ról, amiből arra lehet következtetni, hogy a ThinkPad márkával is megpróbálná azt a Lenovo, ami a Legionnal már működik. A ThinkPad márkát egyébként az elmúlt években bővítették PC-fronton, gondoljunk a ThinkBookra, vagy vissza jó régre, amikor ThinkPad ihlette nyomógombos mobil készült.

Ez a gyenge minőségű fotó minden, amit az állítólagos Lenovo ThinkPhone-ról egyelőre tudni.
Ez a gyenge minőségű fotó minden, amit az állítólagos Lenovo ThinkPhone-ról egyelőre tudni. (forrás: 91mobiles) [+]

A fotón látható eszköz XT-2309 modellszám és “Bronco” kódnév alatt fut, ami nem zárja ki annak sem a lehetőségét, hogy ez a szintén a Lenovo tulajdonában álló Motorola egyik új készüléke. Két új Motorola Edge 40-ről szivárogtak már ki pletykák, akkor “Bronco” és “Canyon” néven hivatkoztak az eszközökre. A “Canyon” 165 HZ-es FHD+ OLED kijelzőt, Snapdragon 8 Gen 2-t, 50 MP-es főkamerát, 50 MP-es ultraszélest, 12 MP-es zoom-, és 60 megapixeles szelfikamerát tud magáénak, így ez lehet a Motorola Edge 40 Pro.

Az Edge 30 az Edge 30 Pro mellett
A Motorola Edge 30 (blara) és az Edge 30 Pro (jobbra). [+]

A “Bronco” ezzel szemben ugyanezen specifikációk mellé csak 13 MP-es ultraszélest és 16 MP szelfi kamerát kínál majd, így valószínűleg ez a kódnév az Edge 40-et vagy az Edge 40 Fusiont rejti. Itt a Snapdragon 8+ Gen 1 érkezését jósolják, a 8 vagy 12 GB RAM viszont mindkét készülék egységes jellemzője lehet. A telefonok a kínai 3C engedélyeztetési hatóságnál is megfordultak már - fedezte fel a Gizmo China -, ott kiderült, hogy 5G képes mobilokról van szó és 68 wattos gyorstöltést támogatnak a mellékelt adapterükkel. Tavaly év végén debütáltak Kínában X30 néven azok a mobilok, melyek Európába már Edge 30-ként érkeztek. Idén ebbe bekavarhat a ThinkPhone, de az is lehet, hogy két eltérő néven kerül piacra ugyanaz az eszköz. Más kínai gyártók esetében láttunk már ilyet, gondoljunk csak a Redmi - Poco, OnePlus - Oppo, vagy épp az Oppo - Realme esetekre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés