Bemutatkozott a Lenovo Legion Y70

Ez a cég első telefonja, amit a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkája hajt.

Hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo Legion Y70, a PC-gyártó cég telefonos kínálatának jelenlegi csúcskészülékeként. Bár a Legion név a játékokra szánt termékvonalat jelzi, külső megjelenésében az Y70-es inkább tűnik tradicionális csúcstelefonnak, mint gamer mobilnak, utóbbi címet a pletykált Halo tölti majd be. A szögletes szélekkel operáló ház mindössze 7,99 milliméter vastagságú, a hátlapból csak a hármas kamerasziget áll ki. Az előlapot egy 6,67 hüvelykes OLED kijelző foglalja el, ami 144 Hz-es frissítésre képes és 1500 Hz-es érintési mintavételezéssel dolgozik, benne egy pötty alakú kivágás az előlapi kamerának. Az ujjlenyomat-leolvasó a telefon jobb oldalán található bekapcsoló gombba került.

A telefon elölről és hátulról.A telefon elölről és hátulról.A telefon elölről és hátulról.A telefon elölről és hátulról. A telefon elölről és hátulról. (forrás: GSMArena / Lenovo) [+]

A kijelző mintavételezése mellett gamer telefonokra hasonlít a hűtés is. A Lenovo elmondása szerint tíz rétegnyi grafitlapból álló hűtést hoztak össze, ami a legnagyobb jelenleg a piacon 5,047 mm2-es területével és fél milliméteres vastagságával.

Így épül fel a készülék hűtése.
Így épül fel a készülék hűtése. (forrás: GSMArena / Lenovo) [+]

Míg a Legion Y90-et a Snapdragon 8 Gen 1 hajtotta, a Y70-ben már a 8+ Gen 1 dolgozik, mely mellé minimum 8 GB LPPDR5 operatív memóriát és 128 GB UFS 3.1-es tárhelyet pakol a gyártó. De van még 12/256 GB-os és 16/512 GB-os változat is. Az akkumulátor egységesen 5100 milliamperóra minden modellben, tölteni 68 wattal lehet a gyárilag mellékelt töltővel. A ZUI 14-es rendszer (mely valószínűleg Android 12-re épül, bár ezt a Lenovo nem pontosította) pedig rendelkezik olyan akkufigyelő funkciókkal, melyek segítik a hosszú távú használatot, s lassítják a degradációt.

(forrás: GSMArena / Lenovo) [+]

Kamerás fronton egy 50 megapixeles főkameráról, 13 megapixeles ultraszélesről és 2 megapixeles mélységérzékelőről lehet beszélni a hátlapon, az előlapra egy 16 megapixeles szelfikamera került. Kínában 3299 jüanról indul az árazás, ez 196 ezer forintnak felel meg, fekete, fehér és piros színekben elérhető a telefon. Vélhetően nemzetközi értékesítésre nem kerül sor, marad Kína-exkluzív a készülék. A helyiek azonban vehetnek hozzá egy, az Asus AeroActive kiegészítőjéhez hasonló aktív hűtővel és ravaszokkal felszerelt tokot, ami segíti hűvösen tartani a telefont hosszabb játékok alatt.

A Kínán kívüli értékesítés nem valószínű.
A Kínán kívüli értékesítés nem valószínű. (forrás: GSMArena / Lenovo) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés