Renderkép mutatja meg az iPhone 16 Pro állítólagos új gombját

A keret jobbjára, a bekapcsoló gomb alá kerülhet fel kétállású kapacitív exponáló gomb.

Megnőhet az iPhone 16 Pro mérete, a nagyobb házon pedig nagyobb akciógomb és egy új, egyelőre rögzítés gombként hivatkozott exponáló gomb is helyet kaphat, állítja a 91Mobiles, exkluzív CAD renderek alapján, melyeket a telefonról szereztek. A nagyobb készüléktestbe természetesen nagyobb kijelző és nagyobb akkumulátor is kerülhet, a méretnövekedés okát pedig a 15 Pro Max modellből érkező 5x nagyítású periszkópos teleobjektív adhatja.

A forma nagyon nem változik, a méret viszont igen
A forma nagyon nem változik, a méret viszont igen (forrás: 91Mobiles) [+]

Az iPhone 16 Pro drasztikusan nem változtat majd megjelenésén, állítja a lap, viszont a készülékház 149,6 x 71,4 x 8,4 milliméteresre nő. A titánkeret vékonyodik, de így is magasabb és szélesebb lehet az új Pro iPhone, ami állítólag így 6,3 hüvelykes kijelzőt kap majd. A beépített akkumulátor 3355 mAh-s lehet, a kamerák elrendezése és elhelyezése viszont a Pro modelleken úgy tűnik, nem változik. Érkezik viszont az 5x nagyítású periszkópos teleobjektív, melyet tavaly ősszel mutatott be az Apple a 15 Pro Maxban, és ha igazak a pletykák, mindkét 16 Pro modell ultraszéles kamerájának felbontása 48 megapixelre nő.

(forrás: 91Mobiles) [+]

A telefon bal oldala a nagyobb akciógombbal
A telefon bal oldala a nagyobb akciógombbal (forrás: 91Mobiles) [+]

A jobb oldal, alul az új gombbal
A jobb oldal, alul az új gombbal (forrás: 91Mobiles) [+]

A renderképen nagyobbnak tűnik a bal oldalon az akciógomb, a lap szerint ennek funkcionalitása drasztikusan nem változik majd. A jobb oldalon viszont feltűnik egy új gomb, ami a lap információi szerint némileg több funkcióval bír majd, mint a Sony telefonokban megszokott kétállású fotós gomb. Az iPhone 16 Pro exponáló gombja állítólag amellett, hogy gyengébben benyomva fókuszál, teljesen nyomva pedig exponál, kapacitív érintőfelülettel is rendelkezik majd.

(forrás: 91Mobiles) [+]

Az érintőfelületen pedig a pletykák szerint így ujjal simítva lehet majd állítani a nagyítás mértékét, illetve akár “húzni” a fókuszponton videofelvétel közben. Az Apple állítólag azért vezeti be ezt az új gombot, mert egyre többen használnak iPhone-t horizontális videofelvételekhez. A pletykákat viszont egyelőre nem erősítette meg semmi, és valószínűleg a szeptemberi startig hivatalos reakció nem is érkezik rájuk, így érdemes fenntartással kezelni őket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés