2 TB-os tárolóval és gigateleppel várható az idei iPhone Pro

Fényesebb OLED panel, erősebb chip és nagyobb kijelző az iPhone Prók várólistáján.

Több fronton készül az Apple változtatni, noha az alábbi tippek jó részéről már korábban hallani lehetett. Az iPhone 16 Pro 6,1"-ről 6,3"-es, a Pro Max pedig 6,7"-ről 6,9"-es OLED panelre válthat, méghozzá MLA (micro lens array) technológiával, amely még jobb fényáteresztést és betekintési szögeket hozhat. Ütősnek ígérkezik az Apple A18 Pro chip is újfent 3 nm-en, 8 GB RAM-mal, és aki kész nagyon mélyen a zsebébe nyúlni, annak az 1024 GB-os kiszerelés mellett 2048 GB-os, azaz 2 TB-os változat is a kosarában landolhat.


Az iPhone 15 Pro Max 6,7"-es képátlójánál is nagyobb panellel jöhet a folytatás [+]

Mire föl ennyi tárhely? Az iPhone kitűnő videókat készít, és az alacsony tömörítésű ProRES formátum csak úgy zabálja a gigabájtokat. A mostanság felbukkanó konzoljáték átiratok sem kis étvágyúak, és a fényképek is rá tudnak tenyerelni a tárolóra, ha egész nap csak kattintunk. Mindkét profi iPhone 16 megkaphatja az Apple MGIE AI modelljét és az új, 48 megapixeles ultraszéles kamerát, idén pedig a kisebbik Pro is 5x-ös teleobjektívvel számolhat, 3274-ről 3355 mAh-ra hízó teleppel.

Az iPhone 16 Pro akkumulátor prototípusa
Az iPhone 16 Pro akkumulátor prototípusa (forrás: GSM Arena) [+]

Az iPhone 16 Pro Max kapacitása 4441 mAh-ról 4676 mAh-ra hízhat, a fémtokozás pedig hatékonyabb hőelvezetést hozhat. Az Apple végül hatékonyabb titánkeret kihozatallal és új exponálógombbal készül a legdrágább párost felvértezni, hogy bármilyen kövér legyen az árcédula, újfent tömegek rohamozzák meg a boltokat és a webshopokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés