Problémák mindig előfordulnak

De egyelőre úgy tűnik, a Google Pixel 5-öt és az Apple Watch SE-t érintő gondok lokálisak és szűk körűek. Reméljük, így is marad.

Nem egyedi vagy specifikus, minden gyártó esetében előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák. Az új modellek első szériás darabjai még okozhatnak meglepetéseket, amelyek legjobb esetben szoftveresen javíthatók, rosszabb esetben azért ott a cseregarancia vagy az elállás, legrosszabb esetben meg Note7. Úgy tűnik, hogy most a Google és az Apple is kénytelen megoldani némi kellemetlenséget.

Google Pixel 5
Google Pixel 5 (forrás: Google Support) [+]

A Google Pixel 5 összeszerelési problémájának kiterjedtsége egyelőre nem ismert, a felhasználók a Google fórumain és az XDA-n jelezték aggodalmaikat a készülékek IP védettségével kapcsolatban, mivel többen illesztési hibát fedeztek fel a kijelző és a hátlap között. A készülékek ezzel együtt tökéletesen működnek, viszont néhány esetben azért cserét kértek a vásárlók, akik javarészt ugyanilyen illesztési hibával rendelkező eszközt kaptak. Az ilyen jellegű gyártási hibák egyébként viszonylag gyorsan orvosolhatók.

Apple Watch SE
Apple Watch SE (forrás: Reddit) [+]

Az Apple esetében nagyon lokálisnak és kevés felhasználót érintő probléma merült fel a Watch SE kapcsán, viszont ezzel együtt sem elhanyagolható. Dél-Koreában összesen hat igazolt esetben melegedett túl a Watch SE, jobbára töltés közben, mind a hat pontosan ugyanott. Egyelőre úgy tűnik, csak a 40 milliméteres, szürke és ezüst modellek érintettek. Három esetben a gyártó visszatérítette a készülék árát és személyre szóló választ ígértek a felhasználónak; történt egy készülékcsere, a maradék két esetben pedig nem áll rendelkezésre bővebb információ. Az Apple hivatalosan egyelőre nem reagált a történésekre.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple Watch SE - alma mater

    Az olcsóbbik Watch is oktatja az okosóra mezőnyt – előnyösebb ár/érték mutatóval.

  • Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G

    5G-generációba léptek a Pixel mobilok, viszont az XL ezúttal kimaradt. Sok szempontból fejlődött a széria, és egy gáláns ajándék ismeretében az árazás is elfogadható lett.

Hirdetés