Portált nyitott Zack Nelson a fájdalomra

Megmenti a ROG Phone 7-et a csapóajtó a kettétöréstől, vagy ezúttal is game over?

Játékközpontú rétegtelefon a gaming mobilok műfaja és a gyerekszoba hiányára célzó elfoglaltság a mobiltelefonok gyötrése. Az előbbibe az Asustól a ROG Phone széria nevez, az utóbbiba pedig Zack Nelson pár vésője, papírvágója, öngyújtója és két, erős mancsa, a két, furcsa hobbiból pedig az Asus többször elég rosszul jött ki: a ROG Phone 5 és 6 is kettétört, úgyhogy rettegve készülhetett a ROG Phone 7 Ultimate Mr. Nelson civil szabványú gyötrőtesztjére.

A ROG Phone 7 Ultimate csapóajtaja
A ROG Phone 7 Ultimate csapóajtaja (forrás: Zack Nelson) [+]

Mielőtt viszont a szerkezet szívóssága szóba kerülhetett volna, Zack eljátszadozott egy kicsit a készülék csapóajtajával, amely az AreoActive hűtőt csatlakoztatva nyílik fel, és amely egyszerre szerzi be kívülről a hűvösebb levegőt és vezeti ki a hardverről érkező forrót. Ez belső dizájnváltozásokhoz vezetett, és mivel egy játéktelefonra is rá lehet véletlenül ülni, abban a reményben néztük a tesztek sorát végig, hogy ez a konstrukció a szerkezeti gyenge pontokat orvosolta.

Előtte azért Mr. Nelson bevetette a Mohs-féle keménységi skálához igazított vésőit, és az egyébként IP54 alapon porálló és vízlepergető ROG Phone 7 Ultimate Gorilla Glass Victus védőüvege a szokásos módon a hatos keménységű szerszámtól karcolódott meg némileg, a hetestől mélyebben – jobb a szúró-vágó-faragó szerszámokat a 6,78"-es OLED panelen megjelenő játékoknak tartogatni. Az öngyújtólángos képernyőhevítést Zack sem veszi túl komolyan, de azért itt is az OLED panelekre jellemző a hatás, és jöhet a hajlításteszt, ami sikerült: mármint a telefon szó szerint meghajlott, és úgy maradt. Ám ezúttal ketté nem tört, úgyhogy a játékköztársaság polgárai megnyugodhatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés