Pontos információink vannak a Galaxy S22 duó kameráiról

A főkamera natív felbontása nagyot nőhet, a zoomkameráé viszont csökkenhet. De mit jelent ez a gyakorlatban?

2022 első negyedévének egyik legfontosabb mobilszériája lehet a Samsung Galaxy S22-trió, a dél-koreai gyártó pedig nagy erőkkel törekszik, hogy a gyártás és a forgalmazás időben meg is tudjon indulni. Addig pedig, mindenféle forrásból szivárognak az információk az eszközökről, most épp a Galaxy S22 és S22+ kameráiról érkeztek konkrét hírek.

A Galaxy S21 és S21+, azaz a jelenlegi széria kamerarendszere
A Galaxy S21 és S21+, azaz a jelenlegi széria kamerarendszere [+]

A hátlapi főkamera 50 megapixeles lehet, ezzel kapcsolatban 1/1,57 hüvelykes szenzorméretet lehet olvasni 1 mikronos pixelekkel, ami esélyesen a Samsung GN5 vagy a Sony IMX766 érzékelőket takarja (nem ritka, hogy egy szérián belül kétféle, azonos specifikációjú szenzor szállítja a mobilokat a cég), és ebből nyilvánvaló, hogy képpontegyesítési technológiát fog használni a főkamera, ellenben a natív 12 megapixeles előddel.


[+]

Ami a telefotót illeti, ezúttal nem egy veszteségmentes digitális zoom jöhet létre 64 megapixeles alapokon, hanem egy hagyományos értelemben vett 3-szoros zoomkamera érkezik f/2,4-es apertúrával, 10 megapixellel, 1 mikronos szenzorpixelekkel: kevésbé rugalmas ez a nagyítás terén, mint amit a jelenlegi széria kínál, viszont a távoli, nagyított fotókra több részletet várhatunk emiatt. A 12 megapixeles, ultraszéles kamera 1/2,55 hüvelykes fizikai méretű lehet 1,4 mikronos szenzorpixellel, f/2,2-es lencsével: itt aligha változhat a hardver az elődhöz képest. A szelfikamera várhatóan szintén nem változik, 10 megapixeles sznezort kaphat 1/3,24 hüvelykes fizikai mérettel, f/2,2-es apertúrával. A mobilok további részleteivel kapcsolatos korábbi hírek többek közt ide, ide és ide kattintva olvashatók.

Előzmények

Hirdetés