2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Öt perc alatt 48%-ot a telepbe? Küszöbön a Huawei áttörése

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Huawei

Minden korábbinál gyorsabban megtelhet a mobilakkumulátor, ám van egy apró bökkenő a Huawei ultragyors megoldásával: a töltés nem a telefonban történik.

Hirdetés

Az egyik kulcsszó a mai okostelefonok esetében a gyorstöltés, és a Huawei a 4000 mAh-s teleppel szerelt Mate 10 Pro egész napos működését ígéri, amennyiben a dobozban mellékelt SuperCharge megoldással a készülék húsz percet a töltőn pihen. A TÜV biztonságtechnikai tanúsítással rendelkező technológia ugyanakkor elbújhat a Huawei Watt Lab következő generációs gyorstöltését figyelembe véve, ami a gyártó szerint tízszer fürgébb etetést tesz lehetővé, egy apró észrevétellel. A telepet ki kell hozzá venni a készülékházból, legalábbis az alábbi videó szerint. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, hiszen ugyanezt két éve is demonstrálták a sencseniek, csak éppen végfelhasználói tartozék nem lett belőle. Alig akad ugyanis okostelefon, amelynek ki lehet pattintani a telepét, plusz ugyebár arra a pár percre sem akar az ember lecsatlakozni a világhálóról és a mobilhálózatokról.

A friss bemutatóvideó ugyanakkor elég konkrétan fogalmaz ahhoz, hogy a technológia piacra kerülését közelinek tekintsük, csak  az nem derül ki, hogy sikerül-e megoldani külső töltőmodul segítsége nélkül. Legyen szó okostelefonról, hordozható számítógépről, külső akkumulátorról vagy elektromos járműről, a gyártó rövid idő alatt hosszú használatra alkalmas energia átvitelét ígéri. A klipben szereplő, 3000 mAh-s telep töltöttségét a megoldás 5 perc alatt 48%-ra turbózza fel, ezt pedig a katód oldalán bevezetett grafitréteg teszi lehetővé, biztonságos körülmények között. Kissé kitekintve, de témánál maradva: egyre többen akadnak, akik az iPhone-ok akkumulátorügyét is figyelembe véve a készülékházba gondosan beépített telep helyett ismét könnyen kipattintható akkumulátorokat szeretnének látni a méregdrága termékekben. Előbb-utóbbi ugyanis minden lítium-ionos telep veszít a teljesítményéből, manapság viszont költséges vagy kockázatos mulatság a csere attól függően, hogy a szervizben vagy otthoni barkácseszközökkel történik a gondosan összeragasztott ház megbontása.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.