Öt perc alatt félig tölti a telepet a Huawei

Még mindig várja a szakma és a közönség a sokat ígért új akkumulátortechnológiákat, amelyek egyszer majd kis méretben nagyon sok energiát lesznek képesek tárolni, ám amíg ezek be nem futnak, máshogy próbálnak meg a gyártók a töltés kényelmetlenségein enyhíteni. A nagyobb (esetleg hajlékony) telep, illetve a vezetékmentes vagy gyorstöltés is az ilyen kezdeményezések között van, és a Huawei most olyan technológiát mutatott be, amely még az Oppo VOOC megoldását is állva hagyja - legalábbis prototípus fázisban.

A fenti videón jól látszik, amint a külső töltődobozka öt perc alatt lemerülés közelből 48%-os állapotba hozza a 3000 mAh-s telepet, amely természetesen gond nélkül meghajtja a Huawei okostelefonját. Egy másik videóban a gyártó azt demonstrálta, hogy miként lehet egy parányibb, 600 milliamperórás akkumulátort két perc alatt kétharmadig megtölteni. A trükk abban rejlik, hogy a lítium-ion cellák grafit borítású anódokat kaptak, amelyek nagyobb stabilitást tesznek lehetővé nagyobb feszültség és/vagy áramerősség esetében. Azt egyelőre nem közölte a gyártó, hogy konkrét termékekben mikor bukkanhatnak fel ezek a telepek, és azt sem, hogy a fenti, méretes töltődoboz egyhamar lekicsinyíthető lesz-e olyan méretbe, hogy egy okostelefonba vagy kiegészítőbe beleférjen, mindenesetre a megoldás roppant izgalmasan hangzik ma, amikor az ember kénytelen-kelletlen kütyüi töltöttségi szintjét fürkészi a nap több szakában.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

  • Huawei Ascend Y625 - nagynak akar tűnni

    A Huawei új készüléke lehetne az alsó-középkategória egyik ajánlott darabja, de az ára alapján inkább a középkategóriába szeretne tartozni, így már nem túl jó ajánlat.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés