Öt kamerával érkezik a Vivo Xplay 7?

Felbukkant a Weibón (hol máshol) egy adag fénykép a vélt vagy valós Vivo X20 / Xplay 7 csúcstelefonról, amely a BBK Electronics (Oppo, Vivo, OnePlus) alá tartozó márka idei csúcsajánlata lehet – méghozzá öt kamerával. Bár egyelőre nem tudni, a végleges modell, avagy egy prototípus/koncepciómobil pillantható-e meg a prezentáción lőtt kémfotókon, a Vivót azért nem kell félteni. Az Xplay 3S elsőként vetett be QHD-s kijelzőt a mobilok között, a tavalyi Xplay 6 pedig ívelt AMOLED kijelzőt és hátlapi duplakamerát kapott, 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval.


(forrás: Weibo) [+]

Az Xplay 7 minderre jócskán rálicitálhat, a forrás a képek alapján ugyanis azt állapította meg, hogy az előlapra két, a hátlapra pedig a mobilok között elsőként három kameraszenzor kerülhet. Ennek a gyakorlati haszna nyilván majd akkor derül ki, amikor kiviláglik: melyiknek mi a funkciója, és együtt milyen képeket készítenek.


(forrás: Weibo) [+]

Netán lesz egy normál, egy nagylátószögű és egy teleobjektíves lencse? Esetleg egy piros, egy zöld és egy kék színszűrős szenzor, így fogva be sokkal több fényt? A mélységélesség, a 3D képességek vagy a kiterjesztett valóság profitál majd? Avagy a Weibón félreértelmezték, és elöl a dupla, hátul a tripla rendszer egy-egy eleme igazából nem is szenzor, hanem LED villanó? Egyelőre nem tudjuk megmondani.


(forrás: Weibo) [+]

Az viszont növeli az izgalmakat, hogy az Xplay 7 esetében is elvékonyodni látszik az alsó-felső képernyőkáva, mégis megpillantható a kijelzőn az ujjlenyomat-olvasó ábrája. Megy is a spekulálás, hogy ez lehet-e az első mobil, megjelenítőbe épített biometrikus azonosítóval. A válaszokra alighanem az őszig még várni kell, az elődmodell ugyanis csak novemberben lesz egy éves.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

Hirdetés