Öt éves lesz az App Store

Hirdetés

Július 10-én lesz öt éve, hogy az Apple útjára indította online alkalmazásboltját, mely gyakorlatilag feje tetejére állította az okostelefonok piacát. A fejlesztők számára adott eszközök és szigorú előírások, valamint a szoftverek tüzetes átvizsgálása és katalogizálása minden korábbinál egyszerűbbé tette a szoftverek elérését, ráadásul az iPhone vásárláshoz előírt kötelező adatcsomagok révén azok elérhetősége is biztosított volt. Az alábbi képen az App Store fejlődésének legfontosabb mérföldkövei láthatóak, melyen jól nyomon követhető az egyre gyorsuló bővülés. Az elmúlt öt év alatt az App Store katalógusa kilencszázezresre bővült, melyből a felhasználók több mint 50 milliárd tételt töltöttek le. A nagyszabású vállalkozásból az alkalmazásfejlesztők is jelentősen profitáltak, hiszen a bolt teljes forgalma több mint 10 milliárd dollár bevételt jelentett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad mini - piaci igény

    A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

  • Az új iPad - nem kellett jósnak lennünk

    Megérkezett az új iPad, melyet a kereshetőség miatt a neten mindenki iPad 3-nak fog hívni. A kijelzője elképesztő, processzora nem változott. Alapvetően papírforma.

Hirdetés