Így fertőtlenítsd a telefonod!

Melyik a jó eséllyel legszennyezettebb dolog a közvetlen környezetünkben? Hát persze, hogy a mobiltelefon.

Hirdetés

UVC sterilizáló

Az 59S S2 UVC LED Sterilizáló Doboz meghatározott hullámhosszú ibolyán túli sugárzással dolgozik. Az ultraibolya sugárzás legalacsonyabb spektrumán ózonképződés történik, 200 és 280 nanométer között viszont fotokémiai reakciót vált ki, ami történetesen elpusztítja a mikroorganizmusokat. A LED sterilizáló adott hullámhosszon, megfelelő besugárzási ráta mellett a baktériumok, vírusok, gombák és spórák 99,99%-át rövid idő alatt deaktiválja. A készüléket E. coli és Staphylococcus Aureus baktériummal tesztelték, a rendszert az SGS hitelesítette.


[+]

A készülék csomagolása roppant egyszerű, több helyen feltűnik rajta az Aerospace Technology for Civil Use kitétel, van magyar nyelvű termékleírás és pontos technikai adatok, mindenféle mellébeszélés nélkül. A fizika és a kémia törvényszerűségei nem kifejezetten igényelnek marketinget. A használati útmutató rövid és lényegre törő. Dugjuk be a Type-C csatlakozóban végződő, 700 mA-es hálózati adaptert (előbbit a dobozba, utóbbit az aljzatba), pakoljunk bele bármit, amit szeretnénk (és belefér), akár ételt is, mivel ez a hullámhossz nem jár ózon termelődéssel, nyomjuk meg a gombot és várjunk, amíg kész.


[+]

A kimondottan esztétikus, 216 x 105 x 70 milliméteres, 200 x 87,5 x 37,5 mm belső terű, 420 grammos fehér doboz belsejében alul tükör, felül pedig nyolc darab LED izzó található. A LED-ek 260-280 nanométer hullámhosszú ultraibolya fényt bocsájtanak ki, ami oxigénnel érintkezve még pont nem képez ózont. A baktériumok és vírusok viszonylag csekély besugárzást sem tűrnek jól, vagyis annyira rosszul tűrnek, hogy bele is pusztulnak. A besugárzási ráta itt 215 mW/cm2 és 105 mW/cm2 3 percig. Ezt egy konténernyi ebola sem éli túl.


[+]

A kezelés nagyon felhasználóbarát, egy darab gombbal mondjuk művészet lett volna bonyolítani. A készülék és a folyamat állapotát a gomb körüli LED szegély jelzi. Bekapcsoláskor felvillan, a sterilizálás kezdetét Sterilizing hangjelzés is kíséri, a folyamat közben pulzál, aminek a végét a körbeérő jelzőfény és a Sterilizing over megjegyzés jelzi. A doboz tetejét bármikor felnyithatjuk, a LED-ek automatikusan kikapcsolnak, a kívánt eredmény (99,99%-ban döglött mikroorganizmusok) érdekében viszont várjuk ki a három percet.


[+]

A megfelelő hullámhosszú (a műkörmös LED lámpák sajnos nem megfelelőek, UVA-t bocsájtanak ki 360 nanométer körül) és teljesítményű UVC sugárzás sejtszinten pusztítja el a mikroorganizmusokat, szétroncsolva a kórokozók nukleinsav szerkezetét. A többi fertőtlenítési technológiával ellentétben az UVC sugárzáshoz semmilyen szinten nem képesek alkalmazkodni a kórokozók, nem alakul ki rezisztencia folyamatos kitettség mellett sem; az izolált folyamatnak köszönhetően az emberi szervezetre nem káros és teljesen vegyszermentes.


[+]

A technológiát használják szellőzőrendszerekben, az élelmiszer és gyógyszeriparban (ózonmentes formában), fűtőrendszerekben, víztisztításra és általában felületfertőtlenítésre. Mi pedig beletehetjük a mobiltelefont, kulcsokat, manikűrkészleteket, kozmetikai ecseteket, cumit, borotvát, evőeszközt, plüssbigyókat, szemüveget, fogszabályzót/protézist vagy bármit, ami belefér a 34.990 forintba kerülő dobozba.

AliceWake

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés