Hirdetés

Megfontolt tervek a HTC-től

A HTC huszadik évfordulóját határozottan emlékezetessé tette a főleg Edge Sense-ről ismert idei csúcsmodell, noha a HTC U11 több területen is kiválónak bizonyult. Azzal együtt, hogy az idei trendekből aránylag keveset implementált. A HTC U11+ már régiótól függetlenül 6 GB operatív memóriával és 128 GB belső tárhellyel került bemutatásra a napokban, valamint az idei év abszolút meghatározó trendjét követi kialakítás szempontjából. A hasznos kijelzőterületet 2:1-es képaránnyal maximalizáló kivitel mellett azonban a dupla kamera is hangsúlyos a kategóriában. (Meg, a többiben is, csak ott néha előfordul, hogy dísznek van.)

HTC U11+
HTC U11+

A HTC elnöke, Chialin Chang a bemutatót követően a 2018-as tervekről is beszélt, amelyben ismét szerepel dupla kamerás készülék. Mert ugye a HTC-nek már volt egy, hat éve, közvetlenül az LG P920 Optimus 3D-t követően. A szándék adott, a HTC már csak azt szeretné kitalálni, hogy mitől lesz majd egyedülálló a saját kétkamerás megoldásuk. A termékpaletta bővítése az idei évhez hasonlóan visszafogott, de megfontolt lesz, azzal a különbséggel, hogy a tajvaniak megpróbálnak erősíteni a roppant árérzékeny kínai piacon, ahol a 300 dollár alatti eszközök dominálnak, így okkal számítunk az alsó középkategóriában is a HTC-re, amit eddig nem kifejezetten erőltettek.


[+]

Arra a kérdésre, hogy a HTC lényegében azért mutatta-e be a HTC U11+-t, mert a Pixel XL 2 gyártását, noha a terveket a HTC készítette, mégis az LG-re bízta a Google, nem kaptunk választ. A HTC és a Google együttműködése valamikor a jövő év elején nyeri el végleges formáját és válik hivatalossá, miután az összes részvényes jóváhagyta a részleges fúziót. Mindenesetre a hivatalos álláspont az, hogy a HTC U11+ kialakítása és bemutatójának időpontja már a Pixel XL 2 előtt tervben volt és menetrendszerűen történt, függetlenül a Google referenciamobiljaitól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

  • A Huawei béta tesztet indít, a HTC elnézést kér

    Az Oreo frissítés nem teljesen zökkenőmentes, a HTC már egyes régiókban elérhetővé tette, de problémákat észlelt, a Huawei pedig most indít nyilvános béta tesztet.

  • Csak az MWC után mutatják be az új HTC-t

    A HTC, több más gyártóhoz hasonlóan a barcelonai expó utánra időzítette a 2018-as csúcsmodell bemutatóját. Legalábbis állítólag.

  • Takarékos HTC mobil érkezhet

    Bár az U11 folytatása, úgy tűnik, kihagyja a hó végi MWC-t, befuthat egy Snapdragon 625-tel szerelt modell.

Előzmények

  • Új csúcsmodell és Android One a HTC-től

    Az U11 kapott egy továbbfejlesztett változatot, a középkategóriában pedig az U11 life lesz a tajvani cég versenyzője. Mindkettőben van potenciál.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés