Hirdetés

IFA 2018: Új funkciókkal bővült a Garmin aktivitásmérő karperece

A berlini IFA kiállításon a Garmin bemutatta a Vivosmart 4 névre hallgató aktivitásmérő karperecét, ami a Vivo-szériának a megszámlálhatatlanul sokadik tagja és egyértelműen, hogy a FitBit Charge 3 ellen lép szorítóba. Az efféle eszközöknél igazából elér relatívan értelmezhető dolog az, hogy hoz-e valódi újítást azon kívül, hogy a dizájnon csavarnak valamennyit, de a válasz az újdonság esetében az, hogy most tényleg vannak újítások, leginkább olyan technológiák, amelyek a gyártó komolyabb és drágább eszközeiből szivárogtak le.


[+]

Az egyik ilyen a testünk energiaszintjének figyelése, amelyet az eszköz elég sok dologból rak össze: aktivitás, alvás és stressz. Ezek alapján a kütyü mondjuk este képes megmondani, hogy mivel járnánk jobban, ha mondjuk elmennénk futni, vagy inkább otthon maradnánk pihenni. Újdonság a véroxigénszint mérésére alkalmas szenzor, ami éjjel, alvás közben is működik, így segíti a felhasználókat az alvási minőségük alaposabb megismerésében. Ezek mellett fejlődött az alvásmonitorozás is (Advanced Sleep Monitoring), úgyhogy a felhasználók precízebben láthatják a különféle alvásfázisaikat és azt, hogy mennyit mozogtak az ágyban.


[+]

Fejlődött a szívritmusmérő szenzor is, amely abnormális szintek esetén automatikusan figyelmezteti a tulajdonost. Ezzel együtt a stresszt is nézi, és ha szükséges, akkor szól, hogy egy kicsit le kéne nyugodni. Ezek mellett a kvázi szokásos funkciók maradtak meg, a keskeny, 48 x 128 pixeles OLED-kijelző segítségével meg lehet jeleníteni különféle értesítéseket, meg lehet nézni az időjárás előrejelzést, lehet irányító a zenelejátszót, Android esetében pedig előre megírt szövegekkel is lehet válaszolni a különféle bejövő üzenetekre. Az üzemidőre is rágyúrtak, a Vivosmart 3 ötnapos üzemidejével szemben itt már elvileg egy teljes hétig használható a kütyü töltés nélkül. GPS viszont sajnos nincs, ami ebben a kategóriában nem meglepő, az annál inkább, hogy az okostelefon beépített helymeghatározását sem tudja használni a kiegészítő, ellentétben mondjuk a konkurens Fitbit Charge 3-mal. Ennek oka, hogy a Garmin kínálatában a Vivosport karperec használható ezzel kapcsolatos dolgokra, hiszen abban van beépített GPS. A Vivosmart 4 tehát sokat fejlődött, de a 140 eurós (az USA-ban meg 130 dolláros) árával nem tudni, hogy mekkora sikerre számíthat hazánkban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés