Minden kiderült az új FitBit karperecről

A FitBit jól tartja magát a lendületét vesztett csatlakoztatott / értesítéskijelző / aktivitáskövető és okosóra piacon, a Versa pedig egyértelmű előrelépés az Ionichoz képest. Az persze egy drága okosóra, ennél pedig létezik a gyártónak egy szerényebb méretű és árú sorozata is. Az FitBit Charge HR-t annak idején mi is kipróbáltuk, és az Android Authority hozzájutott a közelgő harmadik generáció szinte minden tulajdonságához, a termékképeket is beleértve.


(forrás: Android Authority) [+]

A FitBit Charge 3 legfőbb újdonsága talán teljes értékű érintőképernyője lesz, amely az értesítéskijelzés mellett gyors válaszok küldésére is alkalmas, androidos telefonhoz csatlakozva. A széria elsősorban persze az aktivitáskövetésről szól, és adott lesz a folyamatos pulzusmérés, az edzések statisztikázása, a különféle sportok felismerése, a lépés-, emelet- és kalóriaszámlálás, valamint az alváskövetés. A karperec továbbra sem kap GPS antennát,  aki tehát az útvonalat is rögzíteni akarja futás vagy kerékpározás közben, kénytelen lesz telefonját magával cipelni.


(forrás: Android Authority) [+]

Újdonság az úszás támogatása, az 50m / 5ATM minősítéső Charge 3-mat ugyanis a medencében is bátran be lehet majd vetni. A FitBit karperec különkiadása NFC chipet is kap, amivel a megfelelő piacokon fizetni is lehet majd vele – mondjuk egy izotóniás sportitalért a pultnál. Az Android Authority úgy tudja, a Charge szíjjal együtt 246,88 x 11,93 x 21,59 milliméteres és 29,94 grammos, és Bluetooth, illetve WiFi kapcsolatra is képes. A megjelenés és az ár viszont egyelőre még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

  • Fitbit Versa - kis lépés a FitBitnek

    ...jó sok a sportembernek. A problémás Ionic után a Versa egy kényelmesebb és kiforrottabb aktivitásközpontú okosóra. A jelentős áresés áldozatai viszont éppen sportoláskor okoznak csalódást.

  • Fitbit Ionic - erre még gyúrni kell

    Kipróbálja magát a Fitbit az okosórák között baltával vágott, retro ketyerét adva a sport mellé. Ám okosoldalról inkább csak jövője van, mint jelene.

  • Apple Blog: FitBit Charge HR teszt

    A FitBit Charge után annak pulzusszám mérővel felvértezett változatát is kipróbáltuk. Vajon az apró extra megéri a pár ezer forintos felárat?

  • Apple blog: FitBit Charge - egy lépés előre

    A FitBit aktivitásmérő karperece a szokásos funckciók mellett több hasznos extrával, így hívószámkijelzéssel, alváskövetéssel és rezgő ébresztéssel is szolgál.

Hirdetés