Nyáron jön az első Nothing fülhallgató

Carl Pei új cége több ismert befektetőt vonzott be az iparágból, az első termékre azonban még várni kell.

Hirdetés

Sok évig vezette sikeresen a OnePlus nevű BBK-alvállalatot, tavaly októberben azonban mégis távozott a cégtől Carl Pei, a Never Settle, illetve flagship killer arculat egyik legismertebb figurája. Gyorsan egyértelművé vált, hogy nem a konkurenciához ment át, hanem teljesen új vállalkozásba kezd, Nothing névre hallgató márkája pedig már a nevével felhívja magára a figyelmet – kezdetnek ez mindenképpen ügyes. Az új cég elsősorban az audio-szegmensbe törne be, és máris olyan személyeket vonzott be, mint a legelső iPodot megálmodó mérnök, Tony Fadell, Steve Huffman (Reddit), Kevin Lin (Twitch), vagy épp az ismert youtuber és filmrendező Casey Neistat, a bizalom tehát alsó hangon 7 millió dollár formájában eleve megolt, amit az Alphabet VC befektetési ága, a Google Ventures további 15 millió dollárral fejelt meg.

Carl Pei, immár Nothing-színekben
Carl Pei, immár Nothing-színekben [+]

Az alapok tehát stabilak, kérdés, hogy mikor láthatunk először Nothing márkajelzésű terméket: jelen állás szerint ezen a nyáron, egy TWS fülhallgató formájában érkezik az első termék, és egy ökoszisztémában működő rendszerben gondolkodik az alapító, és idén többféle egyéb kütyü is érkezik.


[+]

A TWS-piacon mindenesetre nagy a harc, a Bloomberg a Counterpoint 2020 második negyedéves adatait vette elő, amin 35%-kal az Apple vezet, 10%-ot húz be a Xiaomi, 6%-ot a Samsung, illetve 3-3%-ot a Jabra és a JBL, a többségi 43% a kisebb gyártók között oszlik el. Carl Pei a Brexit ellenére optimistán Londont választotta az új cég székhelyéül, egyelőre egy 18 fős csapattal dolgozik, de ez a későbbiekben nyilván bővülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés