Távozott Carl Pei a OnePlustól

A mai OnePlus 8T bemutató előtt szellőztette meg több médium a hírt, miszerint otthagyta az egykor agresszív árazásáról híres márkát a társalapító.

Az AndroidAuthority és az AndroidCentral több, egymástól független forrástól azt hallotta, hogy hét év után távozott a BBK Electronics kötelékébe tartozó OnePlus vezetőségéből Carl Pei társalapító, aki a Never Settle márka legismertebb nemzetközi arca volt, Pete Lau vezérigazgatónak ugyanis főként az ázsiai piacokon volt jelenése. A pekingi születésű, de az Egyesült Államokba majd Svédországba emigrált Pei remek angoltudása miatt volt a OnePlus legismertebb alakja, amit pár év szakmai tapasztalat előzött meg a Nokia, a Meizu majd a Oppo berkein belül. Az utóbbiból Pei-jel kilépve – de a BBK berkein belül maradva – 2013-ban, kifejezetten a nemzetközi nyitás céljával alapították meg a OnePlust.

Carl Pei
Carl Pei (forrás: Android Authority) [+]

Bár a feltörekvő ázsiai márkák készülékei már akkoriban el-eljutottak a nyugati piacokra, gyakran sikerült félre a fordítás, ütközött problémákba a Play-szolgáltatások használata vagy tolta az ember arcába a sok kínai bloatware a kéretlen tartalmakat. A OnePlus viszont elég hamar előállt saját, letisztult, a Google szolgáltatásaival együttműködő OxygenOS felületével, és azóta is az egyik legmegbízhatóbb gyártó, ha generációs frissítésekről van szó. A kezdeti, agresszíven alacsony árazást és polgárpukkasztó gerillamarketinget azonban jócskán elszállt árcédulák és a nagyokra emlékeztető reklám hadjáratok váltották.


Carl Pei felelt az ár/érték versenybe visszatérő OnePlus Nord indításáért [+]

Azt nem tudni, hogy ez hozzájárult-e Pei távozásához, az AndroidCentral mindenesetre úgy hallotta, hogy a társalapító érdeme volt az olcsóbb Nord termékvonal elindítása, és leginkább annak a működésében tevékenykedett, pár hete azonban már nem dolgozik a OnePlusnak. A TechCrunch szerint nem egy riválishoz szegődött, hanem új vállalkozásba fog, azt viszont nem sikerült még kideríteni, hogy marad-e kütyüs témakörön belül, esetleg a BBK szárnyai alatt. Távozása azt is jelenti, hogy Carl nem jelenik meg a ma délutáni OnePlus bemutatón, ahol számos telefon elstartolhat – szerepét a Nord család élén Emily Dai, a OnePlus indiai ügyleteinek vezetője veszi át.

Azóta történt

Előzmények

  • Előzetesen a OnePlus 8T

    Október 14-én érkezik több ponton erősítve, ám a 120 Hz-es panelért felárat kell majd fizetni.

  • Öt mobillal készül a OnePlus

    A 8T renderképen és videón is megcsodálható. Két új Nord variáns, egy igazán olcsó modell és óra a várakozólistán.

  • OnePlus Nord - északi sale

    Öt év kihagyás után készült el a második középkategóriás OnePlus telefon, és egyből 5G-t, 90 Hz-es OLED kijelzőt és négy hátlapi kamerát kínál, vonzó áron.

  • OnePlus 8 Pro - a túlgondolt

    QHD felbontáson 120 Hz-es OLED kijelző, 5G-s képesség, bivalyerős hardver, új kamerarendszer, IP-védettség, vezeték nélküli töltés - a hosszú sor végén azonban egy 1000 eurós árcímke figyel.

Hirdetés