Nem várta meg a Galaxy S22-es szériát az Exynos 2200

A Samsung némi késéssel, de mégis a február 8-i esemény előtt bemutatta a legfrissebb Exynos csúcsszettet.

A Samsung Exynos 2200 sok tekintetben első, az első szett AMD RDNA2 architektúrára épülő grafikus részegységgel, az első "hibrid grafikus processzorral", ami valós idejű leképzést (Variable Rate Shading) és élethűbb fényhatásokat, megvilágítást, illetve fejlettebb tükröződés- és árnyékábrázolást kínál (Ray Tracing). A technológiát az új generációs konzolok is alkalmazzák, a mobiltelefonok között viszont a február 8-án Exynos 2200-zal érkező Galaxy S22 széria lesz az első, ami ilyen szofisztikált grafikus megjelenítést tud felmutatni az Xclipse fantázianevű GPU-nak köszönhetően.


[+]

A 4 nanométeres EUV node-on készülő szett szintén az elsők közöttintegrál ARMv9 architektúrával dolgozó CPU magokat. A nyolcmagos konstrukcióban egy teljesítménycentrikus Cortex-X2 mag teljesít szolgálatot, három Cortex-A710 mag egyensúlyoz a teljesítmény és az energiahatékonyság között és négy Cortex-A510 mag végzi a lazább feladatokat. A Samsung szokás szerint nem árulta el a pontos órajeleket. Egyelőre. Az új GPU és CPU mellett erősebb NPU is dolgozik, ami az Exynos 2100 teljesítményének kétszeresét nyújtja fejlettebb AI képességekkel és magasabb párhuzamos számítási kapacitással.

A szett mellett LPDDR5 RAM-ot és UFS 3.1-es szabványú belső tárhelyet találunk, az 5G modem támogatja a sub-6GHz és mmWave sávokat; kamerából egy 200 megapixeles egység a maximum, opció a 8K 60 FPS videófelvétel, a HDR támogatás 4K felbontásig, a HDR10+ 4K megjelenítés maximum 120 Hz képfrissítés mellett, illetve a QHD+ felbontás 144 Hz-es frissítési periódussűrűséggel. Az Exynos 2200 már a tömeggyártás fázisában van, a piacon pedig elsőként a Samsung Galaxy S22 szériában fogunk találkozni vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés