Minden rendben az Exynos 2200-zal a Samsung szerint

Az előzetes várt időpontban mégsem jelentették be, de aggodalomra semmi ok.

Úgy volt, hogy az Exynos 2200-as új Samsung chipsetet a gyártó előbb mutatja meg, mint az ezt először használó Galaxy S22-t, de hiába várták sokan, hogy január 11-én minden kiderül a koreai gyártó új generációs megoldásáról, egyelőre még hivatalosan nem létezik az Exynos 2200-as. És persze egyből elindult a sutyorgás, hogy biztos probléma van a konstrukcióval, többen arra tippeltek, hogy mégsem sikerült olyan remekül az AMD-féle RDNA 2 architektúrát hasznosítani, de a Samsung hivatalosan is cáfolta ezeket a rémhíreket.


[+]

Az Exynos 2200-as chispetet tehát a Galaxy S22-es készülékcsaláddal egyidőben mutatják be, amely koreai értesülések alapján február 8-án történhet meg. A cég számára az a legfontosabb, hogy olyan megoldást tegyenek le az asztalra, ami a korábbi chipsetek hibáit javítja és újra versenyképes tud lenni a Qualcomm aktuális ajánlatával. Ez ugyebár a Snapdragon 8 Gen 1, a konkurens gyártók sorra jelentik be azokat az idei csúcsmodelleket, amelyek már ezt használják, a Samsungnak pedig az a terve, hogy az Exynos 2200-as főleg GPU teljesítmény kapcsán ütőképesebb lesz, tehát nem lesz abból felhasználói hiszti, hogy bizonyos piacokon a Qualcomm (USA), más régiókban pedig az Exynos (Európa) chipset kerül a közelgő csúcsmodellbe.


[+]

Az AMD RDNA 2-es architektúráját használó GPU-ra egyébként azóta kiváncsi a szakma, mióta bejelentették, hogy a két cég együttműködik, ez a technológia ugyanis onnan lehet ismerős, hogy a Playstation 5-ben és az Xbox Series X-ben is ezt használják, de azért nem ugyanazt a teljesítményt fogják nyújtani a telefonok, mint amit egy friss konzol, ám így is előrelépés lehet a korábban használt megoldás produkciójához képest.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés