Nem spórol a tudással a sima Mate 30

Bár nem ez a Huawei abszolút csúcskészüléke, hardver, szoftver és kamerák oldaláról is ütős lett a Mate 30.

Ahogy azt Mate 30 Pro bemutatónkban írtuk: egyelőre nem világos, mikor juthat el a hazai polcokra a friss Huawei termékcsalád, hiszen rengeteg a kérdőjel, ám ettől még érdemes a sima modellről is részletesen értekezni. Nem fut ezen a készüléken sem egy Google alkalmazás, ellenben az EMUI 10 Android 10-en alapszik, annak is nyílt forráskódú változatán, és meglehetősen fürgén, hála a Kirin 990-nek, aminek 4G-s és 5G-s variációja is feltűnik majd kiszerelés szerint, a remek Mali G76MP16 GPU-val megspékelve.

A Mate 30 (balra) a Mate 30 Pro mellett
A Mate 30 (balra) a Mate 30 Pro mellett [+]

Kézbe fogva a Mate 30 egy jókora phablet, köszönhetően a 1080 x 2340 pixeles, 6,62" átmérőjű OLED panelnek, ami körül egész kevés káva maradt. Ahogy az látszik: a két modell közül a Pro a szögletesebb, a sima pedig a kerekdedebb, és az utóbbi szerencsére jack kimenetet is felkínál, így aztán esztétika és funkció oldaláról is vannak apróbb eltérések.

A Mate 30 szenzorszigete közelről
A Mate 30 szenzorszigete közelről [+]

Ilyen az IP53 por- és nedvesség elleni védelem, illetve a 3D helyett a Mate 30 előlapján kínált, 2D-s arcazonosítás. Közös ellenben a swing becenevű, érintésmentes hadonászófunkció, ami egyelőre görgetéshez és képernyőkép készítéshez használatos. A képernyőbe épített, fürge ujjlenyomat-olvasó a szokásos helyén van.


[+]

A szelfikamera 24, míg hátul a SuperSensing főkamera 40 megapixeles, 1/1,7" méretű f/1,8-as rekeszértékkel és pixel binning képfeldolgozással. Az ultraszéles modul 16 megapixeles (f/2,2, fókusz, szupermakró képességek, autofókusz), a 3x-os zoomegység pedig 8 megapixeles (f/2,4, 80 mm, OIS). A 4K / 60 FPS rögzítés végre adott, és ez a készülék is támogatja a 7680 FPS szuperlassítást 720p-n, avagy a 960-at 1080p-n. Ha minden igaz, az M-Pen stylust ez a modell is támogatja, noha a toll nem a csomagolás része.


[+]

A sima Mate 30 nem kapott a széleken roppant mód lekanyarodó megjelenítőt, ezért maradt a helyén a hangerőszabályzó jobbra, a bekapcsoló felett. Az előlapon pedig képernyőhangszóró helyett hagyományos van, míg a multimédiás hangleadó alul operál. A Mate 20-hoz képest 200 mAh-val, 4200 mAh-ra nőtt a telep, amihez immár 40 wattos vezetékes töltő jár USB-C porton, és adott a vezetékmentes etetés lehetősége Qi szabványon, legfeljebb 27 watton, visszatöltés opciójával, ami tavaly óta háromszor gyorsabb lett.


[+]

Annak ellenére, hogy ennél a modellnél sem lehet tudni az európai bevezetés időpontját, a sajtóeseményen Richard Yu bemondta a termékek várható árát. A Mate 30 8 GB RAM-mal és 128 GB-os belső tárhellyel szerelt változatát a Huawei 799 euróért fogja kínálni, ami meglehetősen versenyképes - lenne, ha a Google szolgáltatásokat is tartalmazná a készülék, 5G-s variáns ebből a változatból nem készül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés