Mozgóképen a Mate 30 Pro

Rendervideón csodálható meg a két hét múlva érkező, sokkamerás újdonság.

A Huawei Mate 30 család érkezése hivatalos, az viszont egyelőre még nem világos, a modellek milyen küllemet és felszereltséget kapnak, illetve fut-e majd alapból rajtuk bármilyen Google szolgáltatás. Nem hivatalos forrásból érkezett ugyanakkor már promókép, és az OnLeaks CAD fájlokból meglehetősen hasonló készüléket álmodott meg: ilyen lehet a Mate 30 Pro.

Bár az oldal szerint a videón és a képeken látható forma nem 100%-os, megbízható forrásból lett a rendercsomag megalkotva, ami újfent aláhúzza a szélekre minden korábbinál jobban lehajló AMOLED panelt és a kevés kávát körülötte, viszonylag méretes noccsal.


(forrás: OnLeaks / Pricebaba) [+]

Azon ugyanis három szelfikamera (!) is helyet kaphat, nyilván különféle trükkök és lehetőségek érdekében, és fejlettebb arcazonosításra is elég nagy esély van. Úgy tűnik viszont, a P30 Pro után a Mate 30 Pro is megszabadul a hagyományos beszédhangszórótól.


(forrás: OnLeaks / Pricebaba) [+]

A négykamerás hátlapi rendszer kör alakú védőüveggel újfent ismerős lehet a korábbi kémanyagokból, akárcsak a LED villanók (bár nem kizárt, hogy az egyik elem a ToF kamerát egészíti ki). A Kirin 990 SoC szinte garantált és napokon belül befut, a 158,1 x 73,6 x 8,7 milliméteres paramétereket pedig az OnLeaks mérte a CAD fájl alapján. A kamerarész egy milliméterrel vastagíthat ezen.


(forrás: OnLeaks / Pricebaba) [+]

Ezúttal se lehet jack kimenetre bukkanni alul vagy felül, ellenben úgy tűnik, az infra megmarad felül, míg a két nanoSIM az USB-C port mellett költözhet a házba. További érdekesség, hogy a bekapcsológomb a hátlap felé terelődhet a lekanyarodó kijelző miatt, a renderképeken hangerőszabályzót pedig nem lehet felfedezni. Ám, ahogy azt a forrás is jelezte: a képek nem feltétlenül fedik le tökéletesen a valóságot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés