Viszlát, Nexus 9!

Volt esztendő, amikor két Google Nexus táblagép is piacra került, 2013 óta aztán összesen egyetlen nagy képernyős referenciakészülék gördült le a gyártósorokról: a HTC által megalkotott Nexus 9. A 2014-es eszköz több szempontból is változtatott az addigi recepten: az első 4:3-as képarányú Nexus táblagép volt, és az egyike azon kevés kütyüknek, amelyek a két Denver magos Tegra K1 SoT-t használták.

 A Google Nexus 9 az Android Lollipop demonstrálására készült
Nem gördül le több Nexus 9 a gyártósorokról [+]

Az Android 5.0-s rendszert frissen demonstráló készülék természetesen megkapta a 6.0 Marshmallow frissítést, sőt: az Android N fejlesztői változatai is kipróbálhatók a 8,9 hüvelykes masinán. A Nexus 9-et azonban már nem sokáig lehet beszerezni a boltokból vagy a Play Áruházból (azokon a piacokon, ahol eszközöket is árulnak): a gyártást ugyanis befejezték, erősítette meg a CNetnek a HTC egyik munkatársa. A piacon lévő készleteket természetesen még meg lehet vásárolni, a Nexus Player konzolt azonban a táblagépnél is nehezebb lesz beszerezni, annak ugyanis már most a hűlt helyét lehet csak találni a Play Áruházban.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

  • Bemutatkozott a Nexus 9 és a Nexus Player is

    A HTC által életre hívott referencia táblagép 8,9 hüvelykes kijelzőt és 64 bites NVIDIA chipsetet kapott, továbbá megérkezett a Google konzolja, a Nexus Player is.

Hirdetés