Nem kap több frissítést az Xperia C

Hirdetés

Igazából szinte még friss hír, hogy a Sony nem ad ki további szoftverfrissítéseket az Xperia L, az Xperia M és az Xperia SP okostelefonokra, a japán gyártó mégis újabb készüléknél mondott nemet a további update-ekre. A szerencsétlenül járt eszköz az Xperia C, mely eddig mindössze két apró hibajavítást tartalmazó szoftvert kapott, azóta pedig az Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít rajta szolgálatot.

A hír egyébként sok felhasználóban kelthet csalódást, mivel az Xperia C egyáltalán nem egy rossz telefon, közel egy éve mi is írtunk róla egy terjedelmesebb beszámolót. A Sony frissítési politikája persze egyelőre nem tisztázott, hiszen az Xperia C sem egy nagyon gyenge masina, így hardveres korlátai most sem lettek volna a folyamatnak. A háttérben inkább az állhat, hogy a japán gyártó igyekszik a lehető legjobban az új eszközökre koncentrálni, más kérdés, hogy egy Android KitKat azért mindenkinek jóleső érzés lett volna, nem csak a most száműzött, hanem a fent említett mobiloknál is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia C - távol-keleti összhang

    A japánok okostelefonjának szívét egy négymagos processzorral ellátott kínai lapkakészlet adja, nagyon jó sebesség jellemzi, ráadásul két kártyát is kezel.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

Hirdetés