Hirdetés

Nem fogynak jól az LG mobilok

A bevételek csökkentek, a veszteség éves szinten nőtt, viszont az otthoni és a háztartási eszközök szép számokat hoztak.

Hirdetés

Az LG Electronics is közzétette első negyedéves gazdasági jelentését, ami lényegében megegyezik az előzetes számadatokkal: az összesített árbevételt tekintve (14,915 billió koreai won, 3,7 billió forint) épp csak kicsit áll rosszabbul az óriásvállalat, mint tavaly ugyanilyenkor (15,123 billió won), vagy az eggyel előző három hónapban (15,772 billió won). Ez leginkább az otthoni és légkondicionáló berendezések, illetve a szórakoztatóelektronikai eszközök előnyös számadatainak tudható be, de a járműkomponensek is jó időszakot zártak. A 900,6 milliárd won működési nyereség nem is rossz (223,42 milliárd forint): ez sokszorosa az előző év véginek (75,7 milliárd won), bár elmarad 2018 elejéhez viszonyítva (1,108 billió won).

A G8 ThinQ eladásai adhatják meg az LG mobiloknak a várt lendületet
A G8 ThinQ eladásai adhatják meg az LG mobiloknak a várt lendületet [+]

A mobilos üzletág azonban hosszú ideje veszteséges, és ezen 2019 eleje sem tudott változtatni: az 1,51 billió won árbevétel (370 milliárd forint) jócskán elmarad az egy évvel ezelőtti számadatoktól (2,13 billió won), ám az igazi gond a 203,5 milliárd wonos negatív nyereség (50,49 milliárd forint). Ezzel rosszabb, mint a tavalyi, első negyedéves nyitómutató (131,8 milliárd won), viszont lényegesen jobb, mint a 2018 év végi (318,5 milliárd won veszteség). A G8 ThinQ és a V50 ThinQ csak a második negyedévben nyit a globális piac felé, úgyhogy a következő időszak előnyösebb számokat hozhat az LG mobilos divíziójának.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Ne szedd szét az LG G8-at!

    Zack Nelson veszélyesnek nevezte a G8 ThinQ otthoni akkumulátorcseréjét, amit természetesen a gyártó se javasol. A telepet nem, a phabletet Nelson viszont meggyötörte.

Előzmények

Hirdetés