Nem a HTC gyártja a kövező HTC mobilt?

A LlabTooFeR névre keresztelt Twitter-csatorna jó pár, később helytállónak bizonyuló HTC információmorzsát elhintett a múltban, így esélyes, hogy a következőnek is nagy az igazságtartalma. Többször beszámoltunk már a középkategóriás U12 Life esetleges érkezéséről, legutóbb pedig azt lehetett hallani, hogy a Snapdragon 636-tal szerelt, 6"-es phablet hátulról leginkább egy Pixel telefonra hasonlíthat. LlabTooFeR friss Tweetjének első fele ehhez csak annyit tesz hozzá, hogy az Imagine Life munkacímen futó készülék Android 8.1-et futtathat, ebben egyébként nincs semmi meglepő. A második felében azonban felbukkan az ODM szócska.

Az ODM, vagyis az Original Design Manufacturer olyan vállalat, amely a megrendelő előírásai és ötletei alapján maga tervezi meg és gyártja le az adott eszközt, amire aztán rásüti a megrendelő logóját. A TCL Communication például nem egy partnernek szállított már le eszközöket bérgyártásban, ám a HTC esetében ez mindenképpen meglepő volna, hiszen pont a Pixel telefonok közül néhány éppen az ő gyártósoraikról gördült le. Persze mostanság nem áll jól a HTC szénája, és azt követően, hogy tavaly mintegy 2000 munkatársa került a Google kötelékébe egy megegyezés keretében, idén további elbocsátások tizedelhetik meg a munkaállományt. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy ha a Twitter-csatorna információja helytálló, akkor az U12 Life bérgyártása egyedi eset lesz, avagy új stratégiát vetít előre a HTC fennmaradása érdekében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • A Pixelre hasonlíthat a HTC U12 Life

    A Google referenciamobiljaihoz hasonlóan kettéosztott hátlappal bukott le a HTC következő középkategóriása. Fontos frissítést kapott a nyomásérzékelős U12+.

  • Snapdragon 636-tal érkezhet a HTC U12 Life

    Az új modell a középkategóriás palettát bővítheti, amire szükség is van, mert a két Desire 12 nem túl versenyképes arrafelé.

  • HTC U12+ - egy gombolat bánt engemet

    Mutatós küllem, por- és vízálló védelem, gyors működés, remek kamerák és elsőrangú multimédiás képességek – minden stimmelt, aztán a HTC megnyomta a digitális pánikgombot.

Hirdetés