Nagyon hasonlít egy tavalyi mobilra a Nio első telefonja

Szeptember 21-én mutatja be Kínában a Nio Phone-t az EV-gyártó.

Tavaly ősszel reppentek fel pletykák arról, hogy a Nio, a kínai villanyautós márka hamarosan saját okostelefont dob piacra, mely tökéletes együttműködésre lesz képes járműveikkel. Eltelt egy év, az első készülék Nio Phone néven pedig szeptember 21-én mutatkozik be Kínában, az pedig egyelőre valószínűtlennek tűnik, hogy elhagyja majd a hazai piacot. A Nio évi egy új okostelefonnal tervez, kizárólag a prémium szegmensre fókuszálnak, első modelljük így az 5000 és 7000 jüanos (240 - 340 ezer forintos) sávban kerülhet piacra.


[+]

Pár adatot ismerni a Nio Phone-ról, illetve fotón és renderen is látni a készülékről. Ezek alapján kijelenthető, hogy a külsőt a OnePlus 10T inspirálta, lényegében csak a logót cserélték le a hátlapon a külső tekintetében. Azt nem tudni, hogy ki gyártja a Nio készülékét, de nem lenne meglepő, ha a BBK Electronics végezné el a feladatot.

A hardverről tudni, hogy 16 GB RAM lesz a Nio Phone-ban, mellé pedig 512 GB vagy 1 TB tárhely választható. Az SoC a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Enhanced Edition lesz, 3,36 GHz-re skálázott teljesítménymaggal. Várhatóan a készülékben lesz UWB, mely egyrészt fontos, hisz nincs egyértelműen minden csúcskategóriás androidos készülékben, másrészt ezzel egyből képes lesz a Nio Phone a gyártó piacon lévő EV-ihez kulcsként funkcionálni. Ez nem meglepő, a márka képviselőinek korábbi nyilatkozatai alapján a már meglévő Nio EV-k tulajdonosainak szeretnék elsősorban eladni a telefont. Hasonló hírek szólnak egyébként a Polestarról is, mely állítólag szintén saját okostelefonnal szeretné megkülönböztetni magát a tradicionális autógyártóktól és EV-gyártóktól, miközben például a telefongyártóként ismertté vált Xiaomi épp EV-gyártóként is kipróbálja magát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés