Jövőre érkezhet a Nio első okostelefonja

A kínai villanyautós márka egy év - egy készülék stratégiát követ majd, az első telefonjuk pedig 2023 végén már piacon lehet.

Állítólag a fejlesztés vége felé jár a Nio saját okostelefonját illetően, legalábbis ezt állítja a CnEVPost. A kínai villanyautó-gyártó már korábban hivatalossá tette, saját okostelefon fejlesztésébe fogott, viszont egyelőre a cégnek más projektekre kellett fókuszálnia, ezért háttérbe szorult a mobil. Egy kínai autós újságíró, Oujang Csen szerint a telefon 2023 végén jelenik meg, amiben a cég átszervezése mellett az is közrejátszott, hogy a Nio ragaszkodott az OEM üzleti modellhez, vagyis ahhoz, hogy a szerződéses gyártójuknak a megrendelő által leszállított tervek és specifikációk alapján kell elkészíteniük a készüléket. Az OEM módszer lassabb, mint az ODM, ahol a megrendelő kiszervezi a dizájnt és a gyártást a szerződő félnek, viszont mivel a Nio célja a tökéletes összhang megteremtése a telefon és autóik között, így érthető, hogy házon belül szeretnének mindent intézni.

Egy Nio EV belső tere.
Egy Nio EV belső tere, a műszerfalból kiálló Nomi asszisztenssel. (forrás: Tech In Asia) [+]

Jelenleg a Meitu volt elnöke vezeti a Nio telefonos részlegét. A készülék állítólag olyan funkciókra lesz kihegyezve, amik specifikusan a Nio autókkal való interakciót segítik majd és megtalálható lesz a mobilban a Nomi nevű virtuális asszisztens is. William Li, a Nio elnöke azt nyilatkozta, vásárlóik felől tapasztalják az igényt egy, az autókkal jobban együttműködő mobilkészülékre, így a telefonjukkal nem a mobilpiacra való betörés a cél, hanem egy tökéletes kiegészítő létrehozása villanyautóik mellé. Éppen ezért Li állítása szerint nem is terveznek sok készülékkel, évente egy telefonos modellre állnának be, ahogy az Apple is kezdte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés