MWC: Sony Ericsson G700 és G900 Symbian alapokon

A mai (lassan tegnapi) Sony Ericsson sajtótájékoztatón lépett a nagyközönség elé a gyártó új, G betűvel jelzett sorozata, amely a G700 és a G900 modellekkel debütált. A G sorozatot a Sony Ericsson konkrétan mindenkinek szánja, aki a telefonjára úgy tekint, mint az életéhez nélkülözhetetlen munkatársra, személyi asszisztensre.

Mindkét G készülék 2,4 inches érintőképernyőt, klasszikus formatervet és Symbian UIQ 3.0-s operációs rendszert kapott. Bár talán sokan várták, hogy a Sony Ericsson esetleg előrukkol egy multi-touch beviteli rendszerrel, ez sajnos elmaradt, így mindkét eszköz jobb felső sarkából előhúzható a stylus.

A G700 és a G900 mérete és súlya megegyezik, kiterjedésük 106x43x13 mm, s mindketten 99 grammot nyomnak a mérlegen. A G900 abban tud többet, hogy 5 megapixeles kamerát kapott a testvér 3,2 megapixeles optikájával ellentétben, ám mindkét eszközben van autofókusz. A bemutatón arra is kitértek az illetékesek, hogy ez a funkció úgy is tud működni, hogy a felhasználó a keresőt látva ujjával arra a pontra bük, ahová fókuszálni óhajt. Ha nem tesz ilyet, akkor pedig a szoftver megrpóbálja felfedezni a képen a legdominánsabb arcot (mi történik egy Sting koncerten?), s az alapján állítja be a fókuszt.

Szintén csak a G900 rendelkezik WLAN támogatással, ami nem jön majd rosszul, hsizen mindkét eszköz csupán UMTS kapcsolatra képes, a HSDPA hiányzik. Bluetooth, USB természetesen van, a belső memória M2 kártyával bővíthető. A két G sorozatú készülék a második negyedévben lép majd piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés