Drágul a Xiaomi 14 elődjéhez képest

És a Pro modell állítólag nem is jön Európába, helyette az Ultrát kínálják majd a csúcsmodellre vágyóknak.

Már Xiaomi 13-as széria 2023-as árazása is sokkolóan hatott, amikor 999 euróért indult a Xiaomi 13 8/256 GB-os kiszerelésű alapmodellje. Az idei év pedig tovább emelheti a csúcsmodell árát, a Techmaniacs által megszerzett görög adatok alapján 1099 eurót kér majd el a Xiaomi a 14-es sorozat alapmodelljéért. Cserébe a RAM és a tárhely mennyisége magasabb lesz, mint az elődnél, idén 12/512 GB-os indítást kaphat a készülék, és ez a kiszerelés új is Európa számára, a kínai piacon ugyanis az 512 GB-os és az 1 TB-os modellek 16 GB operatív memóriával kerülnek forgalomba.

Zöldben és rózsaszínben a Xiaomi 14Zöldben és rózsaszínben a Xiaomi 14 Zöldben és rózsaszínben a Xiaomi 14 (forrás: Fonearena) [+]

A görögországi információk alapján az értékesítés február 29-én kezdődik, az alapmodell mellett pedig idén a Pro variáns nem érkezik az öreg kontinensre. Helyette valószínűleg az MWC-s globális bemutatóval várt Xiaomi 14 Ultra lesz forgalomban, mint a felsőkategóriás ajánlatok csúcsa, viszont ennek áráról egyelőre nincsenek információk.

Előzmények

Hirdetés