2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mobiltelefon rovat

MWC 2017: Kinyitható mobilt mutatott be a Doro

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Az idősebb korosztálynak kínál kommunikációs megoldást a svéd cég, az okostelefonoktól elkezdve a legegyszerűbb és baj esetén leghatékonyabb opciókig.

Hirdetés

Itthon nem sokat lehet hallani a továbbra is svéd kézben lévő Doro márkáról, pedig továbbra is ugyanazt csinálják, mint az elmúlt években, jelentősen kibővített portfólióval. A senior korosztálynak szóló mobiljaikat alapvetően két kategória szerint különböztetik meg: az aktív életet élő, lendületes nyugdíjasoknak szánt mobilokon kívül azokra a felhasználókra is gondoltak, akiknél előfordulhatnak váratlan rosszullétek és ehhez hasonló problémák. Ez utóbbi eszközökhöz külön vízálló, mobillal Bluetooth segítségével 10 méteren belül kommunikáló karperec jár, amin egyetlen gomb megnyomásával lehet riasztást, vagy éppen megnyugtató üzenetet küldeni az eszköznek, ami ennek megfelelően cselekszik a továbbiakban.

A Doro 6530 az egyik legújabb termékük, kinyitható kivitel, erős hangszóró és természetesen könnyű kezelhetőség
A Doro 6530 az egyik legújabb termékük, kinyitható kivitel, erős hangszóró és természetesen könnyű kezelhetőség [+]

Az Are You OK? üzenet érkezhet a karperecre meghatározott időközönként, vagy akkor, ha a beépített érzékelők bármilyen rendellenes mozdulatsort rögzítenek. A másik kategóriához nincs ilyen rendszer, viszont az SOS gomb szériától függetlenül mindegyik mobilon ott van. A legegyszerűbb mobilokon tényleg csak néhány gomb van, A, B, C és D a híváshoz, illetve piros és zöld gomb a bejövők kezeléséhez. A komolyabb változatokon, például a frissen bemutatott 6530-on és 6050-en már több billentyű van, külön helyre került a fotó, a levelezés, az üzenetkezelés, és még egyénileg konfigurálható darabnak is jutott hely.

Külső kijelző, dokkolós töltő és rengeteg több funkciógomb
Külső kijelző, dokkolós töltő és rengeteg több funkciógomb [+]

Ezek a mobilok egyébként jóval egyszerűbben működnek, mint egy néhány évvel ezelőtti, hasonló feature phone, nem lesz váratlan esemény egy-egy véletlenül megnyomott gombtól, óriásiak a betűk, a fényerő jellemzően elég magas, a hangszórók rendkívül hangosak és a legtöbbhöz dokkoló jár, így a töltés is egyszerű. A kinyitható mobilokon külső kijelző segít az eligazodásban, az okostelefonok pedig magától értetődő kezelőfelülettel, és szintén hatalmas, egyértelmű gombokkal próbálják garantálni a zökkenőmentes működést.

Okostelefonjuk is van
Okostelefonjuk is van [+]

A Doro készülékeknek továbbra sincs markáns részesedésük a piacon, lévén egyáltalán nem olcsók, szűk rétegnek szólnak és a kínai konkurencia hatásait is érzik, viszont állítják, hogy a legjobb technológiát ők szállítják most ebben a kategóriában.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.