MWC 2017: Kezünkben az Oppo R9s és az R9s Plus

Nem fiatal mobil egyik sem, hiszen nagyjából 4 hónappal ezelőtt mutatták be őket, mégis most tudtuk csak először szemügyre venni élőben az Oppo R9s-t és az R9s Plust, amelyek az "s" nélküli modellek ráncfelvarrásai. A kisebbik készülék az R9s, bár az 5,5 hüvelykes Full HD kijelző azért nem mondható aprónak, a telefon viszont kompakt. Több színben kapható, és mivel az Oppo támogatja a Barcelona futballcsapatot, így ott virított az asztalon sötétkék árnyalatban is. A képernyőt Gorilla Glass 5 üveg védi, vagyis kevésbé sérülékeny, a fém hátlappal viszont nem árt vigyázni, hiába néz ki nagyon jól a matt kivitel.

Ez itt az Oppo R9s
Ez itt az Oppo R9s [+]

Az R9s lelke egy Snapdragon 625-ös chipset, a 2 gigahertzes processzor nyolcmagos, RAM-ból 4, adattárolóból pedig 64 gigabájt jutott, utóbbit microSD-vel még tovább bővíthetjük. Nem kell lemondani a dual SIM képességről (kivéve, ha nem elég a tárhely), aki pedig fotózásra adná a fejét, ő a 16 megapixeles, f/1,7 apertúrájú Sony IMX398-as szenzorral kattintgathat kedvére.

Ha már a Barcelona hivatalos partnerei, akkor készült ilyen kivitelben is
Ha már a Barcelona hivatalos partnerei, akkor készült ilyen kivitelben is [+]

Az R9s Plus csak kevés, de annál feltűnőbb dolgokban különbözik. Kezdjük azzal, hogy az 1080p-s megjelenítő immár 6 hüvelykes, elég masszív darab lett, egy kézzel már nem könnyű kezelni. A Plus minősítés nem csak kijelzőméretbeli eltérést jelent, hiszen hardveres téren is fejlettebb a mobil, bár a Snapdragon 653-as SoC nem számít bivalyerősnek manapság.

Az Oppo R9s Plus már bőven a phablet kategóriába tartozik
Az Oppo R9s Plus már bőven a phablet kategóriába tartozik [+]

Ameddig a kistesót 3010, addig a nagyobb fivért 4000 milliamperórás akkumulátor látja el energiával, a VOOC gyorstöltés alapszolgáltatás mindkettőnél, ahogy az Android 6.0.1 Marshmallow és a köré élülő ColorOS 3.1 felület is. A Sony szenzor az R9s Plus hátlapján is megtalálható, így a PDAF-autofókuszra ácsingozók boldog tulajdonosai lesznek a telefonnak.

Egyedi a hátlap...ó mégsem
Egyedi a hátlap...ó mégsem [+]

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés