MWC 2013: LG Optimus L3 II és L3 II Dual

Az 2013-as MWC-n való részvételünk apropóján meglátogattuk természetesen az LG standot is, hiszen a gyártó meglehetősen széles termékpalettával készült az eseményre. Az új modellek és szériák mellett szerencsére nem feledkeztek meg a tavalyi darabok frissítéséről sem, és ennek közönhetően az "L" sorozat szinte valamennyi tagja utódot kapott, habár nem mindegyik mondható igazán jelentős ugrásnak, ráadásul a megnevezés sem túl fantáziadús, az LG a római II-es számmal toldotta meg eddig ismert termékek nevét.

Az L II sorozat legkisebb tagja egy- és kétkártyás változatban is piacra kerül, variánstól függően pedig LG Optimus L3 II vagy L3 II Duál névre hallgatnak majd. Érdekesség és egyben szomorú hír, hogy a duál SIM-es termékek egyelőre biztosan nem érkeznek meg Magyarországra. Az L3 II egyébként rendkívül apró, szinte elveszik a tenyérben, főleg a manapság megszokott phabletek mellett törpülnek el. A mindössze 102,6 x 61.1 x 11,9 milliméteres készülék egy 3,2 inches, 240 x 320 pixel felbontású IPS-LCD kijelzőt kapott, így az elég gyenge, szám szerint 125 PPI eredmény ellenére legalább a betekintési szögre nem lehet panaszunk. Az idei MWC-n bemutatott LG modellekhez igazodva ezen a telefonon is az Android 4.1.2 Jelly Bean operál majd.

Hardveres képességek terén sem emelkedik ki a masina, a Qualcomm MSM7225AB chipsetben egy 1 GHz-es processzor duruzsol, de nem szabad elfelejteni az 512 MB-nyi RAM-ot sem. A hátul elhelyezett 3,15 megapixeles kamerával nem fogunk hétvégi nyaralásokat megörökíteni, de egy-egy felvétel erejéig még azért használható lehet (plusz bizonyos szavak kimondására akár fotókat is készít). A belső háttértár mérete 4 GB, de az LG-től megszokott módon ez microSD kártyával tovább bővíthető. Az 1540 mAh-s akkumulátor minden bizonnyal nem hagyja majd cserben a felhasználót, még bekapcsolt WiFi és mobilinternet esetén sem. Az LG Optimus L3 II és L3 II Dual megjelenése heteken belül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • LG Optimus L5 Dual - közel optimális

    LG Optimus L5 Dual már két SIM kezelésére is képes, túl sok extrát nem nyújt, de az árát nagyjából megéri.

Hirdetés