MWC2013: Full HD mobil az Alcateltől

Az Alcatel jó néhány készüléket bemutatott az idei Mobile World Congressen, melyek szinte a teljes palettát lefedik. Az alsó- és középkategóriás telefonok mellé egy zászlóshajó is érkezett, a paraméterek alapján akár a felső kategóriában is sikert arathat. A telefon a harmadik negyedévben jelenik majd meg, a standon egy üvegbúrában volt látható, kérésünkre viszont lekerült a , ám mindössze egy fotózásra volt lehetőség, működés közben nem láthattuk a gyártó újdonságát.


[+]

A mindössze 7,1 milliméteres vastagsággal rendelkező készülék matt plasztik borítást kapott, a gyártó jó szokásához hűen számos színben kapható lesz majd. Az előlapon egy 5 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, a felbontása 1080 x 1920 képpontos, a használt technológia ismeretlen. A panel alatt három kapacitív vezérlőgomb (vissza, főképernyő és alkalmazásváltó) kapott helyet, az előlapi kamera 2 megapixeles és 1080p videót is tud venni. A hátlapi fényképező legfeljebb 8 megapixeles, természetesen képes akár 1080p felbontású mozgóképet is rögzíteni.

A hardvert tekintve is rendben vannak a dolgok, a hátlap alatt egy négymagos processzor dolgozik, magonként 1,2 GHz órajelen; a típus jelenleg ismeretlen. A RAM mérete 2 GB, a háttértár kapacitása 16 GB, melyből 13,3 GB használható fel szabadon. Utóbbi microSD-kártyával bővíthető, mely csak az egy SIM-kártyát kezelő kivitelben érhető el, a kétkártyás modellben nincs ilyen lehetőség. A telefon némileg módosított felhasználói felülettel rendelkező Android 4.2-t futtat, a hátlap alatt egy 2000 mAh kapacitású akkumulátor lapul.


[+]

A hardveres és szoftveres specifikáció tehát bíztató, ám a telefon megjelenéséig még rengeteg idő van hátra, az androidos piac pedig nem a lassú fejlődésről híres. Mivel működés közben nem láttuk a készüléket, nem tudunk mérvadó véleményt formálni, remélhetőleg hamarosan egy kipróbálható példány is előkerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés