MWC2013: kezünkben az Alcatel Idol Ultra

Hirdetés

Az Alcatel a CES folyamán rántotta le a leplet az Idol Ultráról, mely az anorexiás droidok mezőnyében indul. A gyártó újdonsága ugyanis jelenleg a világ legvékonyabb készüléke, a telefon ugyanis mindössze 6,45 milliméter vastag. Már egy ideje mindent tudni a telefonról, így specifikáció-téren nem kapunk semmi újat, ám végre a kameránk előtt is pózolt az Idol Ultra.

A matt plasztik hátlappal rendelekző mobil hat színben lesz kapható, az általunk megtapokatott sárga mellett kék, rózsaszín, zöld, sötétszürke és piros kivitel is piacra kerül majd. Az előlapon egy 4,7 hüvelykes képátlójú, 720 x 1280 képpontos felbontású kijelző feszít, mely 312 ppi pixelsűrűséget jelent. A panel AMOLED technológiát használ, így óriási betekintési szögek és élénk színek jellemzik, a pentile mátrix viszont érezteti hatását a kontrasztos felületeken, ám ez a magas pixelsűrűség miatt csak a sasszeműek (és a sasok) számára lehet zavaró. Az előlapi kamera 720p videót vesz, a hátlapi fényképezővel legfeljebb 8 megapixeles fotókat lőhetünk.

A telefon felturbózott felhasználói felülettel megtoldott Android 4.1-et futtat, a hátlap alatt egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor és 1 GB RAM foglal helyet. A működési sebességre nem volt panasz, az Idol Ultra gondolkodás nélkül tette a dolgát, jó munkát végeztek az optimalizálás során. A belső tárhely mérete 16 GB (ebből 13,3 GB-ot lát a felhasználó), ez microSD-kártyával bővíthető. Az akkumulátor 1800 mAh kapacitású.

A magyarországi megjelenésről és a várható árról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés