Hirdetés

MWC2011 blog: Apa, kezdődik

Hirdetés

Hamarosan elindul a csapat Barcelona különböző pontjaira, hiszen kezdődik az MWC lényegi része: Nokia, Samsung és Sony Ericsson sajtótájékoztatók lesznek, este 6-tól. Még verőfényes napsütés van (jövő hétre esőt jósolnak), úgyhogy a turistafaktor is domborodott bennünk rendesen, amikor tegnap este kiugrottunk a Ramblara és az városba, csak úgy sétálgatni.

Este a belvárosban
Este a belvárosban

Ma pedig a Gaudi által tervezett Park Güell volt a célpont, ahol még nem jártunk. Metróztunk egy kicsit, majd egy nyilat követve elindultunk egy utcán felfelé, jó sokat sétáltunk, mire rájöttünk, hogy az irány rossz. Némi navigáció után viszont rátaláltunk a helyes útra, ami önmagában egészen kivételes volt, hiszen olyan meredek volt az utca, hogy az utolsó három sarokra a katalánok kültéri mozgólépcsőt tettek.

dr. Kind "kilát"
dr. Kind "kilát"

Maga a park elsőre nem volt nagy cucc, persze a kilátás nagyon ott volt a szeren, de csak egy sima kertnek tűnt. Aztán megtaláltuk a Túrot (torony), ami egy kövekből összehordott kerek emelvény (fel kellett mászni a Túróba), aztán sétáltunk tovább, és elérkeztünk a lényeghez.

Tér a város felett
Tér a város felett

Gaudi bácsi tervezett egy egyenes vonalakat nem tartalmazó, hatalmas oszlopokon álló teret a város fölé, ahol igen korrekt zenét szolgáltatott valami spanyol banda, rengeteg nép volt kint, masszívan jó hangulat, csodás kilátás, egyszóval a hely finoman szólva is pazar.

Főbejárat Gaudi által megálmodva
Főbejárat Gaudi által megálmodva

Most viszont 30-40 percen belül indulunk, hiszen innentől erősen felgyorsulnak az események, jönnek a telefonok, tabletek, egyéb ketyerék, úgyhogy most egy kicsit offline módba váltunk, aztán számításaink szerint este 10 körül elkezdenek kitódulni a hírek az oldalra, nagy mennyiségben, és meg sem állunk addig, amíg az összes mai bejelentés címlapra nem kerül.

Apa, kezdődik!

Egyfajta alagsor
Egyfajta alagsor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés