MWC2011: bemutatkozott a Sony Ericsson Xperia Neo

A Sony Ericsson ma Barcelonában, a Mobile World Congress előestéjén összesen három telefont jelentett be. A trió legnépszerűbb (illetve legnagyobb számban eladott) darabja az Xperia Neo lehet, amely jó eséllyel a jelenlegi X10-est válthatja le, hiszen méretben és kialakításban nagyon hasonló a két eszköz, csak éppen a Neo - természetesen - többet tud.

sajtófotón
sajtófotón

A készülék kellemes fogású, ívelt hátlapú, de nem fémből készül. A 3,7 inches, karcálló, 480x854 pixeles Bravia kijelző uralja az előlapot, amelynek két vége finoman ívelt. A három színben (kék, piros, ezüst) megjelenő telefonban 1 GHz teljesítményű Qualcomm Snapdragon MSM8255-ös processzor dobog. A készülék dobozában 8 gigabájtos memóriakártya is lapul majd, ami mindenképpen kellemes meglepetés, enélkül a felhasználó 320 megabájtnyi tárhellyel gazdálkodhat.

és kézben
és kézben

A telefonon a legutolsó Android rendszer fut majd, a 2.3-as Gingerbread nevű verziót dolgozta át enyhén a Sony Ericsson. A funkcionalitás az elvárásoknak megfelelően alakul, természetesen van microUSB (2.0), Bluetooth (A2DP), 3,5 mm-es jack dugó, de nem hiányzik a hátlapról a nyolc megapixeles, autofókuszos fényképezőgép (ledes vakuval), az FM-rádió, a giroszenzor, a HDMI és a DLNA sem.

viszonylag lapos
viszonylag lapos

A sajtótájékoztatón kiállított telefonok meggyőző sebességgel tették a dolgukat. Az integrált közösségi szolgáltatások mellett most is benne van a modellben a Timescape, nem hiányzik a multitouch sem. A Sony Ericsson szerint a készülék igen komoly fotózási minőséget hoz majd, illetve HD felbontású videók is készülhetnek a segítségével.

pirosban is
pirosban is

A Neo csak read-only dokumentumkezelővel rendelkezik (a Pro teljes verziós). A HDMI kimeneten keresztül a telefon a tévé távirányítójával is kezelhető, ami jól jöhet akkor, ha nincs kedvünk a kábel végén lógó készüléket a tévé alá guggolva nyomkodni képek, videók megmutogatása közben. A Neo március végén kerülhet a boltok polcaira. Most pedig a kezelőfelületről készült videónk következik:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés