Hirdetés

MWC2011 blog: A Sony Ericsson sajtó szubjektíven

Tegnap a Sony Ericsson három telefont jelentett be. Az Xperia Neo, a Pro és a Play kapcsán már megírtuk, amit hivatalosan is meg kellett írjunk, viszont volt még néhány meredek kijelentés és tapasztalat az esemény kapcsán. A helyszín idén is a tengerparti Opium Mar volt, ami a dolgos katalán hétköznapok alkalmával egyébként egy night club, ennek megfelelően jellemzően sötét van benne, feketék a falak, ablakok csak egy oldalon vannak, mondjuk mind a tengerpartra néz.

A sor
A sor

Négyszer olyan hosszú volt a sor, mint tavaly. Viszont nem sokat szőröztek a belépésnél, elvileg magammal kellett volna hoznom valami fényképes ID-t, illetve egy teljesen szabványos, bármivel kinyomtatott levelet, amit pár napja küldtek. Azon kábé a keresztnevem volt az egyetlen értékelhető támpont. Ehhez képest akár egy klotyópapírt is meglengethettem volna a bejutásnál, annyira nem érdekelte őket, hogy ki és honnan érkezett.

Bent most máshogy volt elrendezve a székmennyiség, találtam elég jó helyet, de felesleges volt kapkodni, mert a hatra meghirdetett esemény hétkor kezdődött el. Addig viszont lehetett borozni, kaját viszont nem kapott a nép. Ingyen WLAN is volt, hirdette egy nagy transzparens, hogy valami webcímet live kérdéseket lehet feltenni, de ottlétem alatt összesen tudtam frissíteni a Facebook oldalát mondjuk hatszor, minden más esélytelen volt, szóval kenhette a nép a hajára a netet.

a kezdés előtt
Kezdés előtt

A bejelentések rendre elhangzottak, ugyanakkor volt egy-két érdekes félmondat. Az Xperia családból mára 10 millió darabot értékesítettek (ebben benne van a jókorát bukott X1 is), de nem ez volt a durva, hanem hogy a CEO (Bert Nordberg) lazán kijelentette, hogy a Sony Ericsson szeretne lenni a number one Android gyártó. Azért ehhez a koreai bandának is lesz egy-két szava, nem is beszélve a HTC-ről, vagy a ZTE-Huawei duóról.

A part
A part

Elég röviden lenyomták az egészet, az Xperia Play bejelentésekor tapsvihar tört ki a teremben. Én ezt képtelen vagyok felfogni, ez nem egy színházi előadás, hanem csak egy sima termékbejelentés, amiből több száz darab van évente, minek tapsoljak egy cégnek én, aki egyébként azért vagyok ott, hogy erről a bejelentésről írjak? Sebaj, legalább érezték a lelkesedést.

Ezt követően lehetett fogdosni a telefonokat, de egy kicsit eltaktikázták a dolgot. Xperia Play volt vagy 25 darab, mindenféle szoftverfejlesztők mutogatták a játékaikat, simán volt idő, hely és lehetőség velük beszélgetni, zavartalanul játszogatni, videót venni, fotózni, ez rendben volt. A Neo és a Pro viszont egy darab asztalra került, ott tülekedett az összes sajtós, egymáson átfurakodva, könyökkel, vagy a szerencsések fegyverként használtak fotóállványt és objektívet. Hagytam őket öldökölni, ittam két bort a tengerparton, aztán amikor már oszlott a tömeg, akkor nekiálltam furakodni, az eredmény fent van a YouTube-on, benne van a híreinkben. Így sem volt egyszerű. Étel gyanánt fél kanálnyi, nagyon formatervezett falatkákat hoztak ki, mondjuk vegyünk egy kanálszerű képződményt, a végén volt két szem kukorica, meg valami rukkola, ennyi. Hús szempontjából azon néztem elég durvát, amikor a pincér csávó kijött egy tál, karikára vágott virslivel és abból lehetett venni egy fogpiszkálón egy darabot. Hát nem mondom, hogy teli hassal távoztam, de félúton ütköztem Bochával és Szőlővel (akik a Nokia eventről jöttek), együtt jól bevásároltunk (ipari mennyiségű KAS, valamint szendvics-alapanyagok), úgyhogy mire elkezdtük tolni a híreket, már jól voltunk lakva.

Előzmények

Hirdetés