MWC2010: Sony Ericsson X10 mini és X10 mini pro

A Sony Ericsson barcelonai bejelentései között két érdekes telefon is helyet kapott. A Vivaz pro mellett ugyanis bemutatásra került az X10 mini és az X10 mini pro. Mindkét eszköz rendkívül apró, Android rendszerű készülék, a kettő között az az eltérés, hogy utóbbi oldalról előhúzható, teljes QWERTY gombsort is kapott, ami ebben a méretben érdekes próbálkozás.

A két X10 mini kapacitív, QVGA felbontású kijelzőt kapott, a futtatott Android rendszer verziószáma jelenleg 1.6-os, de a sajtótájékoztatón már beígérte a gyártó, hogy év végéig frissíthető lesz 2.0-sra. A kis készülékekhez színes hátlapok is elérhetőek, így elsősorban a női felhasználók örülhetnek majd, de a fekete színű verzió bőven vállalható férfiak számára is.

A két telefon felhasználói felületét a Sony Ericsson dolgozta ki. Az egy ujjal is vezérelhető rendszer fő jellegzetessége, hogy az alapképernyő négy sarkába tetszőleges funkció ikonját rakhatjuk, így az általunk gyakran indított alkalmazásokat egy mozdulattal elérhetjük.

A burkolat alatt 600 MHz sebességű Qualcomm processzor dolgozik, s mivel Androdi alapú gépről van szó, ezért a funkciók közül nem maradt ki a HSDPA, a WLAN, a Bluetooth és a GPS sem. Ez az eszköz is megkapta az új UXP szellemiségben fogant felhasználói felületet, amelynek lényege, hogy az eseményeket a kontaktjainkhoz rendezi a rendszer, s így - a gyártó szerint - sokkal könnyebb megtalálni az előzményeket, s semmiféle kapcsolatteremtési kísérlet nem marad észrevétlen.

Az X10 mini pro megnyomkodásakor kiderült számunkra, hogy az egészen aprócska QWERTY gombsor valójában egyáltalán nem kényelmetlen, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy a második negyedévben piacra lépő készülékpáros milyen fogadtatásra talál majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés