MWC2010: Sony Ericsson Vivaz pro

A Sony Ericsson ma esti bejelentései közül az első a Vivaz pro volt. A Symbian S60 Touch alapú okostelefon az éppen mostanság tényleges piacra is kerülő Vivaz testvére, a különbség két dologban foglalható össze.

A legfontosabb, hogy az újdonság oldalról elcsúsztatható QWERTY gombsort kapott, amely mindössze 2 milliméter vastag, ami nem mondható túlságosan jelentősnek. A billentyűzet igen vagány megvilágítást kapott, hiszen a gombok kontúrjai is fehér fénnyel izzanak. Egyelőre nem tudni, hogy a magyar piacra is jutó Vivaz pro készülékeken lesz-e hardveresen hazai karakterkiosztás.

A másik változás, hogy helyhiány miatt a Vivaz nyolc megapixeles kamerája helyett öt megapixeles modult kapott a csúsztatós modell, de a testvérmodell HD felbontású videorögzítési lehetősége megmaradt. A Vivaz pro ugyanazt az nHD felbontású, kapacitív kijelzőt kapta, mint a sima Vivaz, s megmaradt az is, hogy a kinetikus görgetés csak a menürendszer néhány pontján működik.

A sajtóeseményen lehetőségünk nyílt a fentiekkel kapcsolatban beszélgetni a termékért felelős managerrel, aki kifejtette, hogy a rezisztív panelhez azért ragaszkodtak, mert ponotsabb pozícionálást tesz lehetővé, a kinetikus görgetés hiányát pedig nem érzi nagy prolémának, mert a Sony Ericsson szerint az emberek többet fogják használni azokat a funkciókat, ahol ez a technológia megvan.

A Vivaz pro az összes ma bejelentett modellhez hasonlóan 2010 második negyedévében kerül piacra, az árról még nincs információnk, viszont hamarosan a QWERTY nélküli Vivazról lesz részletes tesztünk, s a Vivaz pro nem sokban tér el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés