Rendetlenkedik a Google Asszisztens a Watch4 szérián

Tíz országban vált elérhetővé a Google Asszisztens a Watch4 széria modelljein, az együttműködés viszont egyelőre nem zökkenőmentes.

A hazai felhasználókat szerencsére nem érinti a probléma, és mire itt is elérhető lesz a Google Asszisztens a Galaxy Watch4 modelleken már valószínűleg orvosolják is a dolgot, abban a tíz országban viszont, ahol már telepíthető a keresőóriás segédje, adódhatnak problémák. Első körben például maga a telepítés, ami nem volt egyszerű, és úgy tűnik, jobban is járt az, aki ennyiben is hagyta a dolgot.

Azok a felhasználók viszont, akik végül felküzdötték az órára a Segédet és aktiválták is, a produktív együttműködés helyett problémákkal szembesültek. Az igazából még csak hagyján, hogy az Ok, Google! parancsszó elvétve működik, de az órák üzemideje drasztikusan csökkent az Asszisztens telepítése után, sok esetben pedig a csatlakoztatott készülékkel való kapcsolat is megszakadt. Jellemzően véglegesen.


(forrás: 9to5google) [+]

Az óra gyári visszaállítása és újrapárosítása néhány esetben megoldotta a dolgot, ha készítettünk biztonsági mentést, a beállítások ismételt elvégzése sem különösebb kínlódás, de azoknak az edzés- és élettani adatoknak mindenképpen búcsút kell mondani, amelyek a kapcsolat megszakadása után keletkeztek. Bízunk benne, hogy mire itthon is választhatunk a Google Segéd és Bixby között, már megoldódnak a problémák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés