Megérkezett az új Google Wallet

Hazánkban és az EU országaiban a Google Pay frissítéseként, előbbi programot leváltva érkezik a virtuális tárca.

Az I/O 2022 konferencián jelentette be a Google, hogy visszahozza a Google Walletet, egy virtuális tárcát, melyben a bankkártyák mellett tárolhatók személyi azonosító igazolványok, jogosítványok, utazási kártyák, törzsvásárlói- vagy egyéb kedvezménykártyák és virtuális autókulcsok is. A Wallet nem önálló alkalmazásként, hanem a Google Pay frissítéseként érkezik a világ legtöbb országában, így Magyarországon is, az Android rendszerben pedig mindenhol átveszi a GPay helyét.

Így néz ki a Wallet kezelőfelülete.Így néz ki a Wallet kezelőfelülete.Így néz ki a Wallet kezelőfelülete. Így néz ki a Wallet kezelőfelülete. (forrás: 9to5Google) [+]

A Wallet alkalmazásban legfelül jelennek meg az NFC-vel érintésmentes fizetésre használható kártyák, alatta pedig a felhasználó által hozzáadható dolgok: repjegyek, utazókártyák, kedvezménykártyák, igazolványok. A kulcsok tárolása egy frissítéssel érkezik majd, ahogy a digitális személyik tárolása is csak az év második felében várható a programban az USA-ban. Az alkalmazás képes rá, hogy a Gmailből, naptárból vagy akár az üzenetekből eseményeket keressen és megjelenítse a hozzájuk tartozó jegyeket. Lényegében ugyanazt és ugyanúgy csinálja a Google Wallet Androidon, mint az Apple Wallet iOS-en.

Kék körvonallal azon országok, melyekben a Google Wallet váltja a Pay alkalmazást.
Kék körvonallal azon országok, melyekben a Google Wallet váltja a Pay alkalmazást. (forrás: Google)

A Wallet negyven országban (lásd a teljes listát a képen), köztük hazánkban váltja a Google Pay applikációt. A Wallet telepítéséhez a Google Play Áruházból a 2.150.460235810-es verzióra kell frissíteni a Pay-t, vagy telepíteni az APK-t. Az Egyesült Államokban, Szingapúrban és Indiában a Google Wallet mellett megmarad a Google Pay is, mint önálló alkalmazás a magánszemélyek közti fizetések lebonyolítására.

Előzmények

Hirdetés