Mobilarena TV: Ez nem átmenetifém

Az Archos egy francia székhellyel rendelkező cég, akik elektronikai kütyükkel, köztük okostelefonokkal, tabletekkel és médialejátszókkal is foglalkoznak. A készülékeknek mindig elég kacifántos fantázianeveket adnak, ami alól tesztalanyunk, az 55 Cobalt Plus sem kivétel. A mobil előlapján egy 5,5 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelző villan fel, ezzel kell megbirkóznia a négymagos processzorral ellátott MediaTek MT6735P chipsetnek. A nem túl bivalyerős hardver mellé sikerült azért bepakolni 2 gigabájtnyi rendszermemóriát, illetve 16 gigabájtos tárolóegységet, ami microSD-vel is bővíthetünk. Adott még a 13 megapixeles kamera, amivel már fotóztunk is párat, így bőven tudunk véleményt formálni a szenzor képességeiről.

A 2700 milliamperórás akkumulátorról is hosszabban csevegünk majd, illetve kiderül, hogy a két SIM foglalat közül vajon mindkettő támogatja-e az LTE-t. Az árazás mindig komoly szempont, ennél a modellnél is fontos tényező lehet. 18-kor kezdünk, a kérdéseket addig a fórumban tessék feltenni.

Azóta történt

  • Archos 55 Cobalt Plus - csak látszólag fém

    A franciák újdonsága 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és az alsó kategóriás felszereltséggel még nem lenne gond, a 2 gigabájt RAM korrekt, az árazással azonban eléggé mellélőttek.

  • Mobilarena TV: Négy gigás elefánt

    Mai adásunkban az Elephone P9000 kerül terítékre, ami a Helio P10 chipset mellett a 4 GB RAM-mal hívja fel magára a figyelmet. A műsor AliceWake bemutatkozása miatt is érdekes lesz.

Előzmények

  • Mobilarena TV: Akkustratéga

    A kínaiak készüléke nem a MediaTek MT6735P chipset vagy a HD felbontású kijelző, hanem inkább a 4000 mAh-s telep miatt érdekes. Kérdés persze, elég lesz-e a vetélytársak ellen?

  • Mobilarena TV: Első osztály

    Mai adásunk főszereplője az LG Zero, ami anyaghasználat szempontjából cégen belül egy új világ első fecskéje lehet, a középkategóriás felszereltség azonban már kevésbé izgalmas.

  • Mobilarena TV: A Kirin ereje

    Mai adásunk fő témája a Huawei Mate 8 lesz, ami már a legújabb fejlesztésű Kirin chipsetet kapta meg, üzemideje bőven átlagon felüli, és a rendszersebessége is kiváló.

  • Mobilarena TV: A nagyokkal versenyez

    A tavalyi év végén mutatkozott be a Lenovo aktuális, Snapdragon 808-alapú csúcsmodellje, a Vibe X3 nagyobb és kerekdedebb lett, most pedig eljutott hozzánk is!