Hirdetés

Apránként húzza le a Mi 10-ről a Xiaomi a leplet

Gyakorlatilag minden részletet elárul a gyártó a holnapi bemutató előtt. Nem lesz gond a vezetékes és a vezetékmentes gyorstöltéssel.

A Xiaomi a barcelonai MWC-n tervezi nagyvilág elé tárni a Mi 10-es szériát, Kínában ugyanakkor már holnap elstartol az idei csúcssorozat. A koronavírus miatt a gyártó online bemutatót tart, és a Xiaomi úgy volt vele: lényegében idő előtt elárulhat a szériáról mindent. Éppen ezért kiderült már a Mi 10 formája (kameracsepp elöl, függőleges lencserendszer hátul, 108 megapixeles főmodullal), hardvere (Snapdragon 865, akár 16 GB LPDDR5 RAM, UFS 3.0-s tároló) és jófajta zoomképességeit is demonstrálták. Ma a hivatalos poszterek a 90 Hz-es és 1120 nites AMOLED panelt erősítik meg, 180 Hz frekvencián működő érintésérzékeléssel.

Forrás: Weibo

A két szélén ívelt panel támogatja a DC villogáscsökkentést és DCI-P3 szabvány szerint kalibrálták, plusz a HDR10+ szabvány is megvan. A telepet 50 watton lehet majd vezetékesen és 30 watton vezetékmentesen gyorstölteni, a fordított Qi töltés pedig 10 watt teljesítményt lesz képes leadni a hátlapra helyezett kütyüknek. A napi Mi 10 hír kellemetlen része az árazást illeti: a Gizmochina szerint a Mi 10 4200 jüanon nyithat (187 ezer forint), a Mi 9 2800 jüanjával szemben. A másfélszeres szorzót az elődmodell hazai árára alkalmazva a Mi 10 esetében nálunk akár 225 ezres kezdőár is kijöhet. Ez persze még mindig jóval olcsóbb egy iPhone 11-nél vagy Galaxy S20-nál, ám ez már nem az a baráti összeg, ami a Xiaomit az elmúlt években népszerűvé tette.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés