Szórja a Xiaomi a Mi 10 infóit

Megvan a kínai és nemzetközi kezdődátum, a benchmark eredmények és a hivatalos forma.

Hirdetés

Koronavírus ide vagy oda: a Xiaomi február 13-án, azaz csütörtökön lerántja a leplet a várva-várt Mi 10-ről és alighanem a Mi 10 Próról Kínában, amit a 23-ai, nemzetközi premier követ Barcelonában. Míg az előbbi szinte biztosan online esemény lesz a vírus hatásai és a karanténok miatt, a Xiaomi egyelőre nem jelezte távolmaradását az MWC-től, persze két hét múlva is opció lehet az internetes premier.

Hivatalos poszteren a Mi 10
Hivatalos poszteren a Mi 10 [+]

Rengeteg információt tudunk hivatalos forrásból: ilyen például a Mi 10 ügyesen rejtegetett kameracseppes formája az előlapon, minimális kávával és a két szélen lehajló AMOLED panellel. A publikus poszter a függőleges, hátlapi kameranégyest is megerősíti, és mivel ujjlenyomat-olvasó sehol nem látható, szinte biztos, hogy a képernyőbe költözik.

[+]

Hivatalos az UFS 3.0-s tároló, a Snapdragon 865 SoC 5G-vel, az LPDDR5 RAM-ról pedig a modult beszállító Micron spoilerezett. Az újgenerációs Qualcomm lapka egyébként igen erőset gurít GeekBenchben és GFXBenchben egyaránt, nem mintha ebben bármi meglepő volna, hiszen a sebességgel a Mi 9-nek sem gyűjt meg a baja. Memóriából egyébként a Mi 10 akár 16 GB-ot is kínálhat, kamerából pedig 108 megapixeles a legcombosabb darab, ami le is olvasható a poszterről.

Előzmények

Hirdetés